Tompos Kátya New York után Los Angelest is meghódította
Újabb magyar film kapott rangos elismeréseket az Egyesült Államokban, a Szajki Péter által rendezett Most van most című mozit komoly díjakkal ismerték el a Los Angeles Film Awardson.

A legjobb elbeszélő nagyjátékfilm és a legjobb romantikus vígjáték kategóriában is Szajki filmjét hirdették ki győztesnek, mindezek mellett Tompos Kátyának a legjobb színésznő díját ítélték oda, míg Mohai Tamás a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést kapta meg. Az LAFA-n összesen 60 amerikai és nemzetközi film versenyzett.

Az alkotás a harmincasok párkeresési válságairól mesél humoros és egyszerre drámai hangvételben. Egy, az esküvőjéről elmenekülő menyasszony és egy taxisofőr egyetlen közös napját mutatja be, mely abszurd fordulatokban gazdag.

A film már több elismerést is elhódított a tengerentúlon: a New York Film Awardson 5 díjat kapott, köztük a fődíjat is, emellett Tompos Kátyát a legjobb női főszereplőnek, míg Lovas Rozit a legjobb női mellékszereplőnek kiáltották ki. Tavaly Mohai Tamás szintén Los Angelesben, a Love International Film Festivalon a legjobb férfi főszereplő díját nyerte el, ugyanezt az elismerést a Bujtor István Filmfesztiválon is neki ítélték oda.

A Los Angeles Film Awardsot hat évvel ezelőtt hozták létre, amely elsősorban egy, az amerikai stúdiórendszeren kívüli filmeknek biztosított havi díjosztó esemény, továbbá a LAFA az egyik legmagasabb besorolással rendelkező fesztivál a FilmFreeway szakmai oldalon. A verseny zsűrije nagyrészt Los Angelesben élő filmes szakemberek, például Nami Melumad filmzeneszerző, vagy a három Emmy-díjjal kitüntetett David C. Eichhorn hangmérnök.

Pár szó a direktorról: Szajki Péter először 2009-ben vett részt komolyabb filmes eseményen, akkor az Intim fejlövés című rendezését nevezte be a Magyar Filmszemlére, ahol elsőfilmes díjat nyert. Emellett a Nejem, nőm, csajom című alkotása az év legnézettebb magyar filmje lett a hazai mozikban 2012-ben.

A dramedy műfajba tartozó Most van most legutóbb múlt héten a Swindon International Film Festivalon versenyzett, sőt augusztusban a Várnai Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatják.

A filmben a főszereplők mellett olyan nagynevű színészek tűnnek fel, mint Scherer Péter, Básti Juli, Zrínyi Gál Vince, Elek Ferenc és Kovács Lehel. A forgatókönyvet Szajki-Vörös Adél és a rendező közösen jegyzik, az operatőri munkálatokért pedig Domokos Balázs volt a felelős. A filmet a ZLS Productions készítette a Sparks együttműködésével, forgalmazója a Romis Mozi.

A figyelmetekbe ajánljuk