A Mission: Impossible egyik leghíresebb jelenetét majdnem kihagyták a filmből

A Mission: Impossible egyik leghíresebb jelenetét majdnem kihagyták a filmből

A Mission: Impossible egyik legikonikusabb jelenetének sorsa egy pillanaton múlt, ugyanis Tom Cruise-nak igencsak nehezen ment a mutatvány.


A sztár forgatókönyvírő Christopher McQuarrie és a rendező, Brian De Palma milliárdos franchise-jának első része 1996-ban debütált, így a 25 éves jubileumi Blu-ray kiadás extráiban Tom Crusie elmesélte, hogy miképp sikerült felvenni a mozi legkultikusabb jelenetét, amikor a színész egy kötél segítségével ereszkedik le a CIA főhadiszállásának páncéltermébe.

„Kezdtünk kifutni az időből, én pedig folyton az arcomra estem, és a felvétel sosem sikerült"

– mondta a színész, aki hozzátette, hogy a stábtagoktól kért fontérméket, hogy tegyék a cipőjébe, annak érdekében, hogy könnyebben tudjon egyensúlyozni. Ekkor De Palma odaszólt neki, hogy még egyszer próbálják meg, többre azonban nincs lehetőség.

„Meg tudom csinálni" – mondtam neki, aztán leereszkedtem, és nem billentem meg. „Ó, te jó ég", gondoltam, és csak tartottam magam, és tartottam magam, és tartottam magam. És izzadtam, és izzadtam és izzadtam. Ő pedig csak hagyta forogni a kamerát.

Cruise abban a pillanatban jött rá, hogy valójában megvan a felvétel, és De Palma csak szórakozik vele. Végül a rendező felnevetett és mondta, hogy megvannak.

Mission: Impossible hetedik részének világpremierje 2022. májusában várható.

(Hollywood Reporter)

A figyelmetekbe ajánljuk