Tökéletes neszesszert szeretnél? Így rakd össze!
A tökéletes smink három dologból áll össze: tudás, megfelelő termék és tökéletes eszköz.


Tudás a megfelelő helyről

Bár kreativitásunkat nyugodtan bővíthetjük velük, ha megfelelő tudást szeretnénk magunkhoz ragadni, felejtsük el a Youtube- és Instagram-videókat. Lévén mindenkinek egyedi bőrtípussal rendelkezik, ezeket a tartalmakat nézve nem fogjuk megismerni saját arcunkat – erről egy korábbi cikkünkben már bővebben is beszámoltunk. Mit tehetünk tehát? Menjünk el egy szakemberhez és érdeklődjünk! Tanuljunk attól, aki kérdéseinkre választ is tud adni. Így fogjuk megismerni saját arcunkat és annak igényeit, ennek megfelelően pedig tökéletesen tudjuk majd kezelni az összes felmerülő problémát.

Alapozók, púderek és a karikás szemünk

Sminkmesterként természetesen csak olyan termékeket ajánlok, amikben megbízok, mivel munkáim során még sosem hagytak cserben. Ettől függetlenül itt is fontos hangsúlyozni, hogy individuumok vagyunk – genetikailag is másképp raktak minket össze és a financiális kereteink is különbözőek.

Első és legfontosabb szabály, hogy csak olyan terméket vegyünk, amit használni is tudunk. Felsorolásomból így kimaradnak a kontúrok, a szemhéjpaletták, illetve azok a termékek, melyek első ránézésre szépek és csillogósok, de valójában nem sok – vagy egyáltalán semmi – hasznuk nincs. Ne adjunk ki pénzt olyan termékre, melyről nem tudjuk, hogy mire való pontosan – egy alap, hétköznapi sminket pár jó termékkel is össze tudunk hozni.

Az alapozó a legfontosabb. Senkit nem érdekel, hogy milyen szín van a szemeden, ha a bőrkép nem egészséges, nem szép. Sajnos itt nincs kompromisszum, az olcsó soha nem lesz jó. Felejtsük el a rendelgetést különböző katalógusokból.

A legfontosabb eszközünk a termékpalettán. Sajnos hiába varázsoljuk a legszebb színűre szemünket, ha bőrképünk nem egészséges. Sajnos itt nincs kompromisszum: az olcsó sosem lesz jó, a különböző katalógusokból való rendelgetést pedig felejtsük el.

Ha konkrét terméket kellene ajánlanom, mindenképp a Lancome folyékony alapozója mellett döntenénk. Évek hosszú sora alatt még egyszer sem hagyta cserben. Két verzió közül választhatunk, ráadásul mindkettő tökéletes választás bármilyen eseményre. A Teint Idol Ultra Wear és a Teint Miracle közül előbbit inkább problémás, zsírosabb bőrre használjuk, befejezése ugyanis matt hatást kelt, ráadásul közepes fedésű alapozó, amit megfelelő tápláló anyagokkal dúsítottak. Utóbbi fényes befejezést ad – ez nem összekeverendő a csillogással. Ezt a terméket akkor használjuk, ha bőrünk százaz, fakó. Körülbelül negyven árnyalatban érhető el, így bárki megtalálja saját bőrtónusához megfelelőt. Hazai luxusdrogériákban megtaláljuk ezt a terméket, ráadásul itt még szakemberek segítségét is kérhetjük.

Lehet karikás a szemünk akkor, ha kevés folyadékot fogyasztunk, ha vitaminhiányban vagy fáradékonyságban szenvedünk, de lehet szimplán genetikai is ez a probléma. Ezek a karikák legtöbbször lilás-szürke színűek, így akkor döntünk a legjobban, ha sárga színű korrektorral fedjük el őket. Ehhez válasszuk a Lancome

Ha mégsem szimpatizálunk annyira a Smashbox termékével, nyugodtan dönthetünk az Evana Cosmetics korrektora mellett, ami szintén folyékony és online érhető el, előbbihez képest viszont olcsóbb.

Ahhoz, hogy ne mozduljanak el, a folyékony korrektorokat fixálnunk kell. Ehhez két púdert ajánlok, mindkettő transzparens, vagyis poralapú termék. Az egyik egy Lancome, a másik pedig egy Kryolan.

Fontos, hogy szemöldökünkre mindig port használjunk, a ceruza ugyanis koptatja a szálakat, illetve egyáltalán nem fix. Szerencsénkre rengeteg olyan márka van, melynek személypúdere alkalmas szemöldökünk formázására, praktikusság szempontjából viszont érdemes a Mac púdereit használni.

Tilos a vízálló spirál!

Spirálok esetében válasszuk a Lancome Hipnose valamelyikét – azért a többesszám, mert ennek a terméknek több verziója is létezik. Az anyag mellett lényeges még a kefe is. Hétköznapi használatra válasszunk kisebb aplikátort, azokkal ugyanis nem kenjünk össze magunkat. A vízálló spirálokat viszont messziről kerüljük el. Törik a pillákat, a strandra meg amúgy is felesleges sminkelnünk.

Ezen kívül vannak még a dekor elemek, mint a pirosító és a rúzs. Ezek színe legtöbbször szerelem kérdése, így ezeket érdemes próbálgatni, kísérletezni velük. Ha a megfelelő alapokkal rendelkezünk, a dekoráció már jól fog mutatni. Merjünk kísérletezni, természetesen ésszerű határokon belül.

Szerző: Vörös Eduard

A figyelmetekbe ajánljuk