Rendőrségi nyilvántartásokból ellenőriztethetjük a partnerünket Tinderen
A háttérellenőrző funkcióval szűrnék ki az erőszakos felhasználókat egy külsős cég segítségével.

A jövőben a Tinder felhasználói ellenőriztethetik a választott randipartnerének hátterét. A legtöbb társkeresőt birtokló Match Group felbérelte a Garbo nevű nonprofit szervezetet, akiknek alkalmazottai a felhasználók telefonszáma vagy neve alapján utánanéznek az adott személy előéletének a nyilvánosan elérhető dokumentumokból.

A Tinder-felhasználók így a személyes találkozások előtt kideríthetik, hogy a másik fél volt-e például börtönben vagy követett-e el erőszakos bűncselekményt, zaklatást – mindezek nagy részét rendőri jelentésekből rakják majd össze.

Érdekessége a dolognak, hogy a kábítószerrel kapcsolatos információkról nem ad tájékoztatást a cég, ahogy ittas vezetésről vagy halálos baleset okozásáról sem. A Garbo szerint az elsődleges cél, hogy az erőszakos és csaló felhasználókat szűrjék majd ki a jövőben.

A háttérellenőrzés valószínűleg nem lesz ingyenes, de még egyelőre még csak tesztelik az Egyesült Államokban, és az alkalmazások között is először a Tinderen. Később a Match Grouphoz tartozó OkCupid, a Hinge és a Match alkalmazásokban is elérhető lenne. Kérdés, hogy a világ többi pontján milyen feltételekkel indítanák el a szolgáltatást a jövőben a nem amerikai állampolgárok számára. Viszont a terv komolyságát jelzi, hogy a Match Group milliódolláros összeget fektetett be az új szolgáltatásba.


A figyelmetekbe ajánljuk