the weeknd

Nem jelölték, így nem lép fel az idei Grammy-gálán The Weeknd

Állítólag már hetek óta dolgoznak a produkcióján, most viszont úgy döntött, hogy nem kér a show-ból, ha még egy jelölést sem kapott After Hours című lemeze, vagy legalább Blinding Lights című, rekordokat döntő slágere.


A héten bejelentették a Grammy jelölteket, mindenki meglepetésére pedig The Weeknd egyetlen jelölést sem kapott. Ez több okból is meglepő. Egyrészt a Grammy gyakorlatilag a legtöbb eladást generáló előadók versenye, The Weeknd pedig az idei éve egyik legsikeresebb albumát mondhatja magáénak. De ha kevésbé cinikusan nézzük, akkor is meglepő, hogy az év kritikailag egyik legelismertebb lemeze nem fért oda Justin Bieber kritikailag nagyot hasaló, listavezető slágert sem szülő legutóbbi albuma miatt.

Vagy mondjuk a Blinding Lights, ami lépten-nyomon rekordokat dönt, nem volt annyira jó, mint Bieber már el is feledett Yummy-ja, amit picit sem fogadott jól a kritika. Pláne, ha azt nézzük, hogy The Weeknd előző lemezét úgy jelölték, hogy egyrészt elmaradt az After Hours anyagi és kritikai sikerétől, másrészt akkor még csak 5 albumot lehetett jelölni, azóta már többet. Szóval semmilyen szempontból nézve sincs értelme annak, hogy miért maradhatott a sztár jelölés nélkül.

The Weeknd nem fogadta jól a dolgot, Twitteren rögtön korruptnak nevezte a díjakat osztó Amerikai Zeneakadémiát. Később aztán elárulta, hogy eredetileg fellépett volna a gálán, de köszöni, inkább nem kér már belőle.

Hetekig közösen tervezgetni egy fellépést csak azért, hogy aztán meg se hívjanak? Szerintem ha egy díjra se jelölnek, az azt jelenti, hogy nem vagy meghívva.

A Variety információi szerint ő és a stábja meg van róla győződve, hogy bosszúból maradt a sztár jelölés nélkül. A szervezők ugyanis nagyon nem nézték jó szemmel azt, hogy az énekes lesz a jövő éve Super Bowl döntő félidei showjának fellépője. A sportesemény és a zenei díjátadó között ugyanis egy hét különbség van mindössze, ami miatt külön tárgyalásokat is folytattak a szervezők velük.

Az Amerikai Zeneakadémia képviselői azt állítja ugyanakkor, hogy a szavazás már lezárult addigra, amire bejelentették a félidei showt. Ugyanakkor ezt nem igazán lehet sehogy ellenőrizni.

A figyelmetekbe ajánljuk