halsey
The Weeknd után ő is kikelt a díjakat osztó Amerikai Zeneakadémiára, beavatva rajongóit, hogy mitől függ az, ki nyer Grammy-t.


Sokak legnagyobb meglepetésére a Grammy egyetlen jelöléssel sem dobta meg The Weeknd idei albumát, ami mind anyagilag, mint kritikailag az év egyik legnagyobb dobása volt. Különösen fura volt mindenkinek annak fényében, hogy a mezőny, amikbe nem fért be, mennyire vérszegény volt, továbbá fura, hogy pont ezzel a lemezzel nem fért egyáltalán be, miközben amikor még kevesebb jelölt volt a fontosabb kategóriákban, akkor kevésbé jól fogadott lemezeivel is befért időnként.

A zenész közösségi médiás felületein korruptnak nevezte az Amerikai Zeneakadémiát, majd jelezte, majd visszamondta hetek óta előkészített fellépését a gálán, mivel úgy érezte, nincs meghívva, ha jelölést se kap. Szerinte ugyanis a Super Bowl miatt lett mellőzve, aminek ő a sztárfellépője és egy hét különbséggel rendezik, mint a Grammy-t. Vagyis kevesebb figyelem hárul így a díjátadós performanszára, amit a szervezők igencsak rossz szemmel néztek.

Most Halsey csatlakozott hozzá, akinek szintén teljesen mellőzték Manic című idei albumát, ami kritikáit és bevételeit nézve az év egyik nagy sikere volt. Mint rajongóinak elárulta, az, hogy éppen kit jelölnek és ki nyer, az attól szokott függeni, hogy egy előadó a megfelelő emberekkel rázott-e kezet, illetve ki miként vesztegeti meg a szavazókat.

A Grammy egy bonyolult folyamat. Gyakran arról szól, hogy a színfalak mögött milyen privát fellépéseket vállaltál, függ attól, hogy a megfelelő embereket ismered-e, milyen agresszívan kampányolsz érte a megfelelő emberek kezének megrázásával és vesztegetéssel, ami pont elég kétértelmű ahhoz, hogy azt lehessen rá mondani, hogy nem is megvesztegetés.

Mint posztjában írta, szükség lenne több átláthatóságra és reformokra ahhoz, hogy a díjátadó valóban a zenéről és a kultúráról szóljon.

The Weeknd többet érdemel, a Manic is. Talán illetlenség ezt mondanom, de nem tud már érdekelni. Bár izgatott vagyok a tehetséges barátaim miatt, akiknek idén elismerték a munkáját, reménykedem benne, remélem idővel átláthatóbbá válik és megreformálják a folyamatot. Mondjuk mindegy nekem, mert ez a poszt után úgyis feketelistára kerülök.

(Forrás: Entertainment Weekly)

A figyelmetekbe ajánljuk