A kritikusokat ugyan nem győzte meg, de az előfizetők falják a sorozatot.

Ritka az, ha egy filmadaptáció van olyan jó, mint az eredeti könyv, de Jack Nicholson főszereplésével készült Száll a kakukk fészkére nem okozott csalódást Ken Kesey eredeti regényére. Nem is tűnt rossz ötletnek, hogy a történet ikonikus főgonosza, Mildred Ratched karaktere is kapjon egy előzménytörténetet. A Netflix szeptemberben be is mutatta Sarah Paulson főszereplésével a Ratched-sorozatot, amiben végignézhetjük a főnövér gonosszá válását.

Ám a szériát mégsem árasztották el a pozitív kritikák. A Rotten Tomatoes oldalán az értékelések 60% körüliek kritikusotoktól és a közönségtől egyaránt – IMDN-n is csupán 7,4 a pontszám jelenleg. De hiába a vegyes fogadtatás, a netflixezők imádták, vagy legalábbis adtak a nyolc résznek egy esélyt.

Ugyanis 2020 legnézettebb nyitását produkálta: az első 28 napban 48 millióan kezdték el a sorozatot. Ezt úgy, hogy a karanténidőszak alatt a fél világ Netflixen lógott. A szolgáltató a hírt Twitteren közölte, és szinte biztos, hogy a siker láttán készülni fog a második évad is.


A figyelmetekbe ajánljuk