Olasz város Szicíliában
Unsplash / Jacek Dylag

Jó üzlet a filléres nyaraló

Az elmúlt egy-két évben Szicília és pár déli olasz tartomány apró városa ajánlott fel mindössze egy eurós vételárért házakat abban a reményben, hogy ezzel felpezsdíthetik a haldokló közösségeket.


A botrányosan alacsony árak miatt világszerte milliók kezdtek lázas morfondírozásba, mennyire fantasztikus is lenne aprópénzért lecserélni eddigi lakóhelyüket egy falusias olasz csodára - írja az amerikai CNN hírtelevízióra hivatkozva a roadster.hu.

És nemcsak ábrándoztak, de cselekedtek is: A harmincas évei elején járó francia Morgane Guilhot Mussomeliben, egy mesebeli szicíliai kisvárosban vásárolt meg egy 50 négyzetméteres lakást, melyet két gyermekükkel együtt nyaralóként szeretnének használni. "Mivel mindketten jártasak vagyunk a felújítási munkákban, a legtöbb tennivalót mi végeztük el" - mondja, a felújítás az ingatlanok szegényes állapota miatt ugyanis megkerülhetetlen. A saját kivitelezésen ugyanakkor euró ezreket lehet spórolni. "A helyiek nagyon kedvesek, a városka pedig varázslatos" - sorolják a kellemes meglepetéseket. A faluban mindent be lehet szerezni, sok bolt elérhető.

Kellemes meglepetésről számolt be a CNN által megtalált belga, angol, amerikai lakásvásárló is. A kisvárosok biztonságosnak tűnnek, Szicíliában sincs "maffia hangulat", ezért ezek a fillérekért árult ingatlanok kiváló nyaralók lehetnek. Vagy éppen karantén-helyszínek is: a megkérdezettek, akik újdonsült olasz házukban ragadtak, a korábbinál is jobban értékelték az olasz vidék falvainak szépségét. A Miamiból érkezett művész, Alvaro Solorzano a Szicília szívében fekvő, a 14. században alapított festői Mussomeli-ban két olcsó ingatlanot vásárolt, és a karantén idejét ezek felújításával töltötte.

A figyelmetekbe ajánljuk