Egy svájci falu.

Svájc tiszta vizet öntött a pohárba a beutazással kapcsolatban

A helyi hatóságok egy részletes közleményt adtak ki, amelyben pontosan le van írva, hogy mi szükséges a belépéshez.


A svájci hatóságok bejelentették, hogy az EU/Schengeni térségen kívüli országokból érkező állampolgárok is igényelhetnek svájci COVID-19 igazolványt. Ahhoz azonban, hogy jogosultak legyenek ilyen okmány megszerzésére, a kérelmezőknek igazolniuk kell, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett oltóanyagok – AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson – valamelyikével vannak beoltva a COVID-19 ellen – írja a Travel Daily.

A külföldi oltási bizonyítványok (EMA vakcinák) svájci Covid-igazolvánnyá történő átalakításának személyes és elektronikus kivitelezése 2021. október 19-től működik

– áll a Svájci Turisztikai Hivatal közleményében. Az oltási követelmény teljesítésén kívül a kérelmezőknek az alábbi információk mindegyikét meg kell adniuk az oltási útlevél kiállításához:

  • Állampolgárságuk vagy tartózkodási státuszuk, beleértve az útlevélmásolatot és a személyi igazolványt is
  • Az oltás igazolása, beleértve a részletes leírást (az oltóanyag neve, a kapott oltási dózisok száma, az oltást végző intézmény, az utolsó oltás dátuma, meglévő igazolás csatolása).
  • A látogatás oka, időtartama és helye.
  • A Svájcba való beutazás igazolása, például repülőjegy vagy szállásfoglalás.

Továbbá megjegyezik, hogy az összes szükséges dokumentumot német, francia, olasz vagy angol nyelven kell benyújtani. A más nyelven benyújtott dokumentumokat nem fogadják el. A kérelmezőknek 30 CHF (10.200 Ft) összeget kell fizetniük az igazolványuk kiállításáért, amelyet vagy letölthetnek, vagy közvetlenül áthelyezhetik a COVID-19-alkalmazásba.

Amint az igénylési folyamat befejeződött, a kérelmezőknek legfeljebb öt napot kell várniuk, mielőtt megkapják a svájci COVID igazolványukat.

Emellett kiemelték, hogy ideiglenes megoldásként október 24-ig, minden hiteles tanúsítvány érvényes marad a beltéri területekre való belépéshez. Október 25-től kezdve azonban ez a megoldás már nem lesz érvényes.

A figyelmetekbe ajánljuk