Sorrento Grand Marina kikötője

Nincs is jobb nyáron, mint a strand, egy kis naptej és a napozás! Ha azonban épp Sorrentóban vagy, ez most nem egykönnyen megvalósítható. Az olasz város nemrég bikinitilalmat jelentett be, így a fürdőzési terveinket a sutba dobhatjuk – vagy mégsem?


Ha egy kicsit jobban utánanézünk, akkor kiderül, hogy a tilalom csak a városban való császkálást nem engedi fürdőruhában, a strandon továbbra is nyugodtan süttethetjük magunkat kétrészes szettünkben – tájékoztat a Luxurylaunches írása.

Sorrento polgármestere, Massimo Coppola szerint a tiltást azért vezették be, mert a helyiek felháborodtak a turisták laza viselkedésén. Az utóbbi időben az odalátogató nyaralók többsége túllépett az illemen és a civilizált együttélést jellemző tisztességes viselkedésen.

„Ennek a helyzetnek a fennmaradása, amellett, hogy kellemetlenséget és nyugtalanságot okoz a helyi lakosság és a látogatók körében, negatív megítélést eredményezhet városunk életminőségére nézve, ami kihatással lehet a város imázsára és a turizmusra"

– tette hozzá Coppola.

Sorrento kik\u00f6t\u0151je fel\u00fclr\u0151l

Fotó: Nick Fewings / unsplash

A tilalom bevezetése után a sorrentói rendőrség munkatársai járőrözni fognak az utcákon, hogy kiszűrjék azokat, akik póló nélkül vagy fürdőruhában mászkálnak. Akár 500 dolláros bírság is sújthatja a szabályszegőket.

Egyébként más olasz városok is hasonló korlátozást vezettek be, például a calabriai Praia a Mare és a liguriai Rapallo. Érdemes utánanézni a korlátozásoknak, ha Olaszország felé vesszük az irányt.

Ha pedig Sorrentinoban járunk, mindenképp kapjunk magunkra a városi sétához egy pólót!


A figyelmetekbe ajánljuk