samsung és apple
Getty Images

A Samsung újra a trónon, az Apple-t megelőzte a Xiaomi

A tavaszi időszak után kezd visszaállni a mobilpiac, a Xiaomi brutálisat növekedett.


Az IDC , a Counterpoint és a Canalys piackutató cégek beszámolója szerint a Samsung egy negyedév alatt visszatért a világ legnagyobb okostelefon-gyártójaként, miután az előző időszakban a Huawei letaszította a trónról. A hír éppen akkor érkezett, amikor a Samsung közzétette az eddigi legmagasabb negyedéves bevételi adatait, amit a vállalat az okostelefonok iránti megnövekedett kereslettel indokolt.

Miközben a világ többi része a COVID-19 járvány miatt korlátozott kiskereskedelmi körülmények között működött, addig a Huawei nagyot tudott profitálni a kínai értékesítésekből, de a Samsung most visszavette az első helyet.

A másik nagy meglepetés, hogy a Xiaomi felfért a dobogóra, ezzel leszorította az Apple-t, aki rendszerint mindig a harmadik volt. Míg a Samsung és a Huwaei 80,4 millió és 51,9 millió mobilt adott el, addig a Xiaomi 46,5 milliót. Ez azt jelenti, hogy az új dobogós 46 százalékos bevételnövekedést produkált az évben, ami elképesztő szám.

Az Apple 41,6 millió telefont értékesített és 7%-al visszazuhantak a bevételei. Ettől függetlenül nem panaszkodhat a vállalat, hiszen hiába a gyengébb számok, a múlt héten írtuk meg, hogy még mindig a legértékesebb márka a világon. A következő időszakba pedig arra is lehet számítani, hogy a legújabb iPhone 12 mobilok miatt újra élénkülni fog a kereslet.

A kínai fölényt a piacon egyébként jól jelzi, hogy az ötödik, a hatodik és a hetedik helyet az Oppo, a Vivo és a Realme BBK márkák kapták, amik szintén kínai telefonok, ahogy a Huawei és a Xiaomi is.


A figyelmetekbe ajánljuk