Robert Lewandowski

Lassan 2021 végéhez érkezünk, vessünk egy pillantást az összesített kanadai táblázatra.


Bár az új klubszezon még csak nemrég indult el, a naptári év végéhez közeledünk lassan. Éppen ezért vessünk egy pillantást az úgynevezett kanadai táblázatra az évet illetően, ami a gólok számát összessíti a gólpasszok számával. Vagyis nézzük meg, melyik játékos járult hozzá a legtöbb gólhoz direkt módon.

A 2021 abszolút Robert Lewandowski éve ilyen szempontból, aki 58 gólt jegyez találat vagy assziszt formájában. Őt pedig rögtön fiatal Budesliga-riválisa, a Borussia Dortmundban focizó Erling Haaland követi 53-mal. Lionel Messi továbbra is tartja magát 51-gyel, aztán Kylian Mbappé következik 48-cal, Karim Benzema és Memphis Depay pedig 47-tel megosztva. Akit viszont nem találunk a top5-ben, az Cristiano Ronaldo. Ebbe nyilván bejátszik, hogy ő alapvetően kevesebb gólpassz szokott adni, az elmúlt évben viszont gólok számában nem sikerült ezt kellően kompenzálnia.

Elég nyilvánvaló a listát nézve egyébként, hogy szép lassan a Messi-Ronaldo rivalizálás végéhez érkezünk, ami meghatározta a futballvilágot az elmúlt években. A fiatal generáció pedig már a sarkon van. Egyelőre úgy tűnik, hogy az ő örökükbe valószínűleg Mbappé és Haaland lép majd, akik előtt hosszú évek vannak még, de már most az elit tagjai. Nyáron pedig vélhetően mindkettejük csapatot vált. Kérdés, hogy valaki be tud-e majd csatlakozni harmadiknak, vagy a következő évtizedeket is két támadó versengése határozza majd meg.


A figyelmetekbe ajánljuk