A Boston Dynamics új robotkutyája képes feltölteni magát

A Boston Dynamics új robotkutyája képes feltölteni magát

Mindössze egy dokkoló kell hozzá, a gép saját magát újratölti, ha alacsony az energiaszintje.


A Boston Dynamics legújabb robotkutyája már emberi segítség nélkül képes önállóan töltődni. A Spot Enterprise nevet kapó modellhez tartozik egy dokkoló, azzal tölti a gép az akkumulátorait, ennek köszönhetően hosszabb ideig tud működni távoli és veszélyes terepen. Emellett friss biztonsági és kommunikációs hardvert kapott, a korábbi modelleknél szélesebb területen képes autonóm cselekvésre, emellett a WiFi támogatása is bővült.

A cég emellett a Scout nevű, böngésző alapú rendszert is bejelentette, aminek segítségével a felhasználók távolról is működtethetik majd az új robotkutyákat. Sőt egy egyszerű felhasználói felülettel akár előre be is időzíthetjük a robotokat bizonyos autonóm cselekedetekre. Emellett egy Spot Arm nevű robotkart is bejelentettek, ami képes dolgokat megfogni, emelni, hordozni, elhelyezni és meghúzni, például ki tudja nyitni az ajtókat is.

A Boston Dynamics egyébként 400 Spot Explorert adott el június óta vállalatoknak. Ugyanakkor tervezi a cég, hogy nem csak cégeknek árusítsa a jövőben szerkezeteit, hanem idővel otthon is beszerezhetővé tegye hétköznapi emberek számára is a Spotot, számolt be róla az Engadget.


A figyelmetekbe ajánljuk