Mindössze egy dokkoló kell hozzá, a gép saját magát újratölti, ha alacsony az energiaszintje.


A Boston Dynamics legújabb robotkutyája már emberi segítség nélkül képes önállóan töltődni. A Spot Enterprise nevet kapó modellhez tartozik egy dokkoló, azzal tölti a gép az akkumulátorait, ennek köszönhetően hosszabb ideig tud működni távoli és veszélyes terepen. Emellett friss biztonsági és kommunikációs hardvert kapott, a korábbi modelleknél szélesebb területen képes autonóm cselekvésre, emellett a WiFi támogatása is bővült.

A cég emellett a Scout nevű, böngésző alapú rendszert is bejelentette, aminek segítségével a felhasználók távolról is működtethetik majd az új robotkutyákat. Sőt egy egyszerű felhasználói felülettel akár előre be is időzíthetjük a robotokat bizonyos autonóm cselekedetekre. Emellett egy Spot Arm nevű robotkart is bejelentettek, ami képes dolgokat megfogni, emelni, hordozni, elhelyezni és meghúzni, például ki tudja nyitni az ajtókat is.

A Boston Dynamics egyébként 400 Spot Explorert adott el június óta vállalatoknak. Ugyanakkor tervezi a cég, hogy nem csak cégeknek árusítsa a jövőben szerkezeteit, hanem idővel otthon is beszerezhetővé tegye hétköznapi emberek számára is a Spotot, számolt be róla az Engadget.


Friss

Billie Eilish dühös volt, hogy a hírnév mennyire megváltoztatta az életét

Billie Eilish legújabb stúdióalbuma, a Happier Than Ever megjelenése előtt beszélt arról, hogy rendkívül fiatal volt, amikor már az egész világ ismerte a nevét, és hogy ez milyen nehézségeket okozott neki.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Diszkóalbummal rukkol elő a Foo Fighters

A zenekar új lemeze jövő hónapban érkezik, amellyel a Bee Gees előtt tiszteleg.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk