raul és florentino perez

Raul és Florentino Perez

A Real Madrid elnök kiszivárgott anyagon szíd klublegendákat

Szerinte Raul volt a legnagyobb szemfényvesztő Casillas után, nem tartotta sokra őket.


Az El Confidencial nevű lap elkezdett a héten évekkel ezelőtti hanganyagokat szivárogtatni, amiben Florentino Perez, a Real Madrid elnöke beszél a klub több legendájáról zárt ajtók mögött. Az igazán nagy dolog benne nem is az, hogy negatív véleménnyel van mondjuk egyik vagy másik játékosáról, sokkal inkább ahogy beszél róluk, az árulkodó annak fényében, hogyan szokott bánni a klub a legnagyobb legendáival, legutóbb például Sergio Ramosszal.

Iker Casillasról, aki aztán később méltatlan körülmények közt távozott a Realtól, 2006-ban, amikor a világ egyik legjobb kapusának számított, ezt mondta Perez:

Nem egy Real Madrid szintű kapus, most mit mondjak? Sose volt. Az egyik legnagyobb hiba ő, amit elkövettünk. Az a baj, hogy a szurkolók imádják. Nem értem. Rengeteg ember van az oldalán. De ettől függetlenül ő az egyik legnagyobb szemfényvesztő.

Raulról negatívabb volt a véleménye ugyanekkor, ő szintén igencsak méltatlan módon lett elengedve a csapattól.

A legnagyobb szemfényvesztő Raul, aztán meg Casillas. Negatív fickó, tönkreteszi a Madridot és a játékosok morálját, az emberek meg azt mondják, hogy a Madrid játszik rosszul, nem Raul. Szörnyű, mennyire rettenetes gyerek. Nem fog már sokáig a Madridnál játszani.

A hangfelvételen elmondja még többek között, hogy Raul, kora egyik legnagyobb futballsztárja eladhatatlan, még egy mezt se lehet eladni a nevével.

Egy 2012-es hangfelvételen a csapat akkori menedzseréről, José Mourinhoról, Cristiano Ronaldoról, továbbá a menedzserükről, Jorge Mendesről is igencsak sarkos véleményt fogalmazott meg zárt ajtók mögött. Ronaldoról ezt mondta:

Ez az ember egy idióta, egy beteg ember. Azt gondolnád, hogy ez a fickó normális, de nem az, máskülönben nem csinálná azt, amit csinál.

José Mourinhoról is hasonló tisztelettel beszél a hanfelvételen.

Jorge Mendesnek nincs semmi kontrollja Ronaldo felett és ugyanez a helyzet Mourinho esetében is, semmi. Még interjúknál sem hallgatnak rá. Rettenetes az egojuk és el vannak kényeztetve az ügynökük által, aki nem látja a valóságot, mert mindkettő sokkal többet kereshetne, ha más lenne a helyzet. Mindkettő abnormális, mert rengeteg pénzről beszélünk imázs jogok terén. És azzal az arccal, ami nekik van, azzal a kifejezéssel az arcukon, meg az, hogy senki se kedveli őket.

Ez ugye ironikus annak fényében, hogy Ronaldo jelenleg az egyik legeladhatóbb és legtöbbet kereső sztár a világon, a legtöbb Instagram-követővel az összes sportágat figyelembe véve.

(Forrás: Marca)


A figyelmetekbe ajánljuk