gianluigi donnarumma

Gianluigi Donnarumma

Donnarummával együtt már 9 kapusa van a PSG-nek

Kérdés, ki marad a friss európabajnok vízhordozójának és ki megy majd el.


A PSG szerezte meg az EB-győztes olaszok kapusát és a torna legjobb játékosát, Gianluigi Donnarummát, akinek lejárt a szerződése az AC Milannal. A 16 évesen debütáló kapus fizetési igényeit a klub nem kívánta kielégíteni, a franciák pedig az egyetlen komoly érdeklődők voltak.

Az érdeklődés hiánya leginkább abból eredt, hogy a legnagyobb kluboknál mind van már fix kapus, akinek az elmozdítása nehéz elsősorban anyagi okokból. Donnarumma 12 milliót keres a hírek szerint majd Párizsban, ami igen komoly vállalás, hiába érkezik ingyen. A legtöbb csapatot alaposan megviselte a koronavírus-járvány anyagilag, szóval nehéz jó áron eladni egy klasszis kapust, hogy jusson hely a büdzsében egy másiknak lényegében.

A PSG viszont olyan gazdag, hogy ez nem okozott problémát. Annak ellenére sem, hogy jelenleg 9 kapusuk van ezzel a keretben. Ott van a Real Madridban is megfordult Areola, a Sevillától igazolt Sergio Rico, a BL-győztes egykori Real Madrid kapus, Keylor Navas, aki az elsőszámú ember volt a poszton, továbbá a Lille-től elcsaklizott fiatal Lavallee is többek között. A párizsiak gyakorlatilag kirakodóvásárt tarthatnának kapusokból ezen a nyáron.


A figyelmetekbe ajánljuk