légitársaság repülő

A milliárdos veszteség ellenére is jókora prémiummal látta el dolgozóit egy légitársaság

Ugyan a Delta Air Lines amerikai légitársaság milliárdos veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét, mégis jókora jutalomban részesítette mind a 75 ezer alkalmazottját.


A Delta légitársaság a napokban közzétette tavalyi, negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit. A Haszon cikkéből kiderül, a vállalat 408 millió dolláros, átszámítva közel 126,5 milliárd forintos vesztességgel zárta az év utolsó három hónapját.

A háttérben az emelkedő üzemanyagköltségek és koronavírus-járvány omikron variánsának rohamos terjedése áll. Ezzel egyébként minden légitársaság szenved: a Lufthansa például 18 ezer szellemjáratot indíthat a következő időszakban.

A járvány a munkavállalókat sem kíméli: csak az elmúlt négy hétben több mint nyolcezren estek ki, miután pozitív lett a koronavírus-tesztjük.

A fenti adatok tükrében igazi meglepetésként robbant a hír, hogy a Delta a pandémia kezdete óta először idén végre megjutalmazza dolgozóit. Az ágazati válság és a rossz év végi eredmények ellenére a légitársaság 280 millió dolláros profittal zárta a 2021-es évet. A nyereségből 108 millió dollárt visszaoszt az alkalmazottaknak. Jelenleg több mint 75 ezer ember dolgozik a cégnél, így minden munkavállaló körülbelül 1250 dolláros (387 500 forint) jutalomra számíthat.

A folyamatos kihívások közepette, beleértve történetünk egyik legnehezebb üdülési időszakát, amivel valaha találkoztunk, Ti továbbra is egyre magasabb szinten teljesítetek, és páratlan szolgáltatást nyújtotok ügyfeleinknek. Mindig vigyáztok egymásra, az ügyfeleinkre és az általunk kiszolgált közösség tagjaira. És mindezt kiválóan, odafigyeléssel és együttérzéssel teszitek, ez különbözteti meg a Deltát (más társaságoktól)

– írta Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója alkalmazottjainak küldött levelében.

A Business Insider megjegyzi: az idei prémium jócskán elmarad a 2019-es összegtől, akkoriban 1,6 milliárd dollárt osztottak szét a dolgozók között (egy ember nagyjából kéthavi fizetésének megfelelő összegben részesült).

A figyelmetekbe ajánljuk