Ryan Mason

A Tottenham akadémiájáról került a nagycsapathoz, sérülés miatt korán visszavonult, ma ő a Premier League legfiatalabb menedzsere.


A Tottenham Hotspur menesztette José Mourinhot a gyenge eredmények miatt, helyét pedig Ryan Mason vette át, akinek már meg is történt a bemutatkozómeccse. Ezzel pedig felállított egy új Premier League rekordot. 29 évével és 313 napjával ő az angol bajnokság történetének legfiatalabban bemutatkozó menedzsere.

Masonnek egyébként komoly történelme van a klubnál. A klub akadémiájáról került be a nagycsapatba játékosként, 70 meccset le is játszott a Tottenham mezében. Egy komoly fejsérülés után ugyanakkor 26 évesen úgy döntött, hogy visszavonul játékosi karrierjétől és inkább edzőként próbálja ki magát.

2018 óta pedig a klubnál dolgozik különböző szakmai stábok tagjaként. A szerencse pedig úgy hozta, hogy három évvel később ő lett a klub vezetőedzője. Nem kis feladatot kapott. Meg kell valamennyire mentenie az idei elbaltázott szezont, első meccsén csapata hátrányból indulva elhozta a 3 pontot végül, így sikeres bemutatkozást produkált.


A figyelmetekbe ajánljuk