steve jobs

Megnézed ezt az 1981-es videót Steve Jobsról, és egyből rájössz a sikerének titkára

A 1981-ben készült telelevíziós interjúban Steve Jobs ügyesen magyarázza, hogy a számítógépek – különösen az Apple – miért fogják megváltoztatni a világot.


Az az érdekes a televízióban, hogy úgy tűnik, mindig a legkisebb közös nevezőre törekszik.

– mondta.

Ez nyilvánvalóan egy cinikus beszólás, de talán nem meglepő, hogy a közismerten nyers Steve Jobs így nyilatkozott. S ami pedig még különlegesebbé teszi az az, hogy ezt az ABC News riporterének, Bob Brownnak mondta 1981 februárjában egy olyan felvételen, amelyet soha nem szántak a nyilvánosságnak. A 25 éves Apple-társalapító Brown szakmájára fanyalgott, amikor a két férfi felkészült az interjúra, amelyet az ABC vágatlan formában megőrzött, majd végül digitalizált.

Abban az időben az Apple még alig ötéves volt, s Jobs sem volt igazán ismert, bár a vállalat hírnevét jelentősen megnövelte az 1980. december 12-i nagy sikerű tőzsdei bevezetése.

Az interjú a feltaláló irodájában készült, az íróasztalon egy Apple II számítógépet láthatunk, valamint egy nő fényképét, aki feltehetőleg Barbara Jasinski lehet, Jobs akkori barátnője lehet. Íme a teljes interjú:

A figyelmetekbe ajánljuk