person holding white heart shaped ornament

Az állkapcsunkkal vagyunk a legelégedetlenebbek az adatok alapján átlagosan.


Az Egyesült Államokban a plasztikai sebészek a szolgáltatásaik iránti kereslet növekedését tapasztalták. Évente körülbelül 18 millió plasztikai műtétet végeznek. Ez a szám azonban 2021-ben még a COVID-19 folyamatos jelenléte mellett is nőtt. A plasztikai műtétek népszerűségének növekedését az évek során a megnövekedett hitelességre és az eljárásokkal járó alacsonyabb kockázatra lehet visszavezetni. Emellett az eljárások széles körű elfogadása világszerte elterjedt, ami azzal párosult, hogy az emberek nagyobb vágyat éreznek arra, hogy javítsanak önmagukon. Míg az iparág általános szinten az eladások emelkedésének volt tanúja, néhány eljárás különösen trendi volt 2021-ben.

Az állkapocsvonalat sebészi úton lehet elérni, akár nyaki zsírleszívással, nyakfelvarrással, akár rádiófrekvenciás energia segítségével. A nyaki zsírleszívás működik a legjobban, amikor a nyak régióhoz közeli sípcsont alatti zsírt távolítják el, hogy kiemeljék az állkapocsvonal szerkezetét. Másrészt a nyakfelvarrást a fül közelében és az áll alatti területen végzett bemetszéssel végzik. Ezután a nyak körüli bőrt megemelik, lehetővé téve a sebész számára, hogy az állkapocsvonalat határozottabbá tevő struktúrákon dolgozzon.

A távmunka népszerűségével és a csoportok találkozóinak szükségességével az online videós megbeszélések sok munkavállaló számára új normává váltak. Az emberek természetesen a legjobb formájukat szeretnék mutatni, ami hatással lehetett az arcfelvarrás iránti keresletre 2021-ben. Az arcfelvarrás révén az egyének megfiatalíthatják arcszerkezetüket, javítva az arc és a nyak környékén látható öregedési jeleket. Az arcfelvarrással a páciensek elérhetik a kívánt fiatalos megjelenést. Ezen eljárások eredményei általában tartósak.

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága által bemutatott adatok szerint a zsírleszívás történetesen 2021-ben a trendi eljárások között van, és valószínűleg meg is fogja tartani ezt a népszerűséget. Ezzel az eljárással a páciensek eltávolíthatják a zsírsejteket a test különböző részeiről, így lehetővé válik a fogyás. Az egyik olyan életmódbeli terület, amelyre az emberek a járvány hevében figyelmet fordítottak, a testmozgás és a diéta volt. Ahol azonban a testmozgás és a diéta látszólag kudarcot vall a makacs zsírral szemben, ott a zsírleszívás tovább tud lépni. Az eljárás sikere mindent megváltoztathat a páciens életében.

Egy jó orrplasztika lehet minden, ami a markáns külső eléréséhez szükséges, és ezt sokan megértik, így az orrplasztika az egyik nagy húzónév 2021-ben. Egy jól strukturált orr megváltoztathatja az egyén egész arcát, ami fontos, mivel az online találkozók egyre gyakoribbá váltak. A szemhéjműtéteket nem csak esztétikai céllal végzik, hanem orvosi hasznuk is van. Az évek során megannyi szemhiba orvoslására és az általános látás javítására alkalmazták. Emellett a szemhéjplasztika fiatalosabb külsőt kölcsönöz a pácienseknek, a szemgolyókat kiemeltebbé teszi a szemek közelében lévő felesleges bőr és szövetek eltávolításával.

A hasplasztika a has körül a felesleges zsírszövet eltávolítására alkalmas. A beavatkozás elvégzése során a sebész megfeszíti a kötőizmokat, miközben helyreállítja az elválasztott izmokat. A hasplasztika 2021-ben is nagyon népszerűvé vált a nők körében a terhesség és a fogyás után. A hasplasztika nagyszerű eredményeket hozott, miután a gyógyulási folyamat befejeződött. Az ilyen típusú műtéti beavatkozás felépülési ideje általában 4-6 hét, és az eredmények a teljes felépülés után azonnal láthatóak. A zárlat és a távmunka miatti csökkent aktivitás következtében sokan híztak a has körül, ami megnövelte a hasplasztika iránti keresletet.

A mellnagyobbítás, a mellkisebbítés és a mellfelvarrás három különböző eljárás, amelyek 2021-ben trendszerűek voltak. Míg a mellnagyobbítás növeli a mell méretét és alakját, addig a mellkisebbítés csökkenti a mell méretét. Másrészt a mellfelvarrás segít megemelni a mell szöveteit, ezáltal feszesebbé téve azt. Az eljárás révén eltávolítják a mell régiója körüli felesleges bőrt, így a mellek élénkebbnek tűnnek, és potenciálisan magasabbra ülhetnek a mellkason.

(Forrás: GoodMenProject)


A figyelmetekbe ajánljuk