Nőtt a fenékimplantátumok népszerűsége a karanténban

Pedig az ember azt gondolná, hogy a karantén során mindenki feneket tudott növeszteni magától is a sok otthonüléstől.


Kijött egy érdekes felmérés az Egyesült Államokban, ami arra a meglepő megállapításra jutott, hogy az emberek tavaly sokkal kevesebb plasztikai beavatkozást vettek igénybe, mint korábban. A jelentés szerint harmadával csökkent a korábbi számokhoz képest a mellnagyobbító bevatkozást igénybe vevők száma. Közben a botoxhasználat 13%-kal, míg az orrot illető beavatkozások száma 3%-kal csökkent.

Ami viszont igen nagyot nőtt, azok az olyan műtétek száma, amik arra irányultak, hogy korábban behelyezett mellimplantátumokat eltávolítsanak a páciens testéből, méghozzá 8%-kal. De a legdurvább növekedés a fenékimplantátumok miatt történt, 22%-kal nőtt ugyanis azok száma, akik igénybe vettek tavaly ilyen beavatkozást a korábbi évhez képest. Az okát nem tudni, bár a vicces válasz az lenne, hogy annyit ültek az emberek otthon a fenekükön, hogy úgy döntöttek, kipárnázzák azt, hogy kényelmesebb legyen.

Nem igazán lehet ennek kapcsán persze globális trendről beszélni, mert egy hasonló brit felmérés pont, hogy növekedést mutatott a legtöbb területen. Ugyanakkor érdekes kérdéseket vet fel, hogy egy évben, amikor az emberek idejük nagyrészét otthon töltötték az Egyesült Államokban, a napi tükörbenézés következtében nem kritikusabbak, hanem látszólag elfogadóbbak lettek magukkal. Ez eredhet akár a szocializáció hiányából, a külvilággal való kevés érintkezésből, ugyanakkor többféle módon.

Lehet, hogy mivel az emberek kevesebbet érintkeztek a társadalommal, kevésbé éreztek valamiféle elvárást, hogy jobban megfeleljenek a szépségideáloknak. Előfordulhat, hogy ha ennyi ideig össze vagyunk zárva önmagunkkal, kicsit elfogadóbban leszünk magunkkal szemben. De persze a csökkenést magyarázhatja a járványt kísérő válság, kevesebb embernek volt pénze mondjuk efféle műtétekre. Leginkább a globális adatokat és a körülményeket alaposan megvizsgálva tudunk csak biztos válaszra jutni ezzel kapcsolatban. Hisz biztos oka volt annak is, hogy a brit felmérés ellentétes eredménnyel járt, mint az amerikai.

(Forrás: Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk