Egy nő aki éppen botox-kezelést kap.

Nőtt a plasztikai műtétek iránti érdeklődés a korlátozások feloldása után

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága (ASPS) szerint a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása az oka az iparág jelenlegi fellendülésének: az érdeklődés növekszik a sebészeti, valamint a nem sebészeti kezelések iránt.


Az ASPS szerint a COVID-19 miatt a szakvizsgával rendelkező plasztikai sebészek átlagosan 8,1 hétig szüneteltették a beavatkozások elvégzését 2020-ban. A társaság az elvégzett beavatkozások teljes számának csökkenéséről számolt be tavaly. Az Amerikai Esztétikai Plasztikai Sebészeti Társaság szerint az amerikaiak 2020-ban még mindig több mint 9 milliárd dollárt költtöttek plasztikai sebészetre – írja a CBS.

Az észak-karolinai Charlotte-ban működő plasztikai sebész, Dr. Jeffrey A. Ditesheim azt mondja, hogy a világjárvány miatt komoly változást tapasztalt a praxisában. Mivel a betegek féltek a vírustól, rendelőjében sok volt a lemondás.

Miután azonban a helyi COVID-19 korlátozások enyhültek, a rendelője sok más intézményhez hasonlóan újra kinyitott, és a beérkező esetek számának növekedését tapasztalta. Diteshiem azt mondja, egyre több pácienssel találkozott, akik elektív eljárásokat kerestek, beleértve az olyan injekciós készítményeket, mint a Botox.

Ezt nevezik "zoom-boomnak" – a kozmetikai eljárások iránti kereslet növekedése –, amely azoknak az embereknek köszönhető, akik változtatni akarnak magukon, miután látták, hogyan néznek ki a képernyőn.

Mivel az emberek most már napi több órán keresztül látják magukat a képernyőn, nagyobb figyelmet fordítottak a finom vonalakra és ráncokra

– magyarázza Diteshiem.

Az ASPS szerint csak 2020-ban több mint 15,5 millió kozmetikai beavatkozást végeztek. Az orrplasztika volt a legnépszerűbb műtét 2020-ban, több mint 352 000 elvégzett műtéttel. A társaság arról is ír, hogy a Botox volt a legkeresettebb injekciós kezelés, több mint 4,4 millió elvégzett eljárással.

És mivel sokan továbbra is otthonról dolgoznak, néhányan felismerik a kozmetikai munkák elvégzésének váratlan előnyeit. Ditesheim megjegyzi, hogy az home office-ban dolgozó embereknek kevesebb szabadságot kell kivenniük a műtét után, illetve a beavatkozási miatti „gyógyulási időszaknak" sem lesznek szemtanúi a kollégák.

Az egyik páciensem egy héttel a nagyfelbontású zsírleszívás után már dolgozott. Ez egy olyan eljárás, amely meghatározza az izmokat és formálja a testet. Általában ennek az eljárásnak három-négy hét a felépülési ideje. Amikor azt mondta, hogy egy héten belül már távolról, a laptopján dolgozott, elámultam

– mondta Diteshiem

Ha érdekel, melyek ma az egészségügyi szektor legjobb vagy éppen legérdekesebb hazai vállalkozásai, itt nézz szét közöttük: https://listak.haszon.hu/.

A figyelmetekbe ajánljuk