man and woman holding hands focus photo

Az esküvők a nevetésről, a könnyekről és a hosszú órákon át tartó bulizásról kell szóljanak. Biztos segít hozzá néhány tipp, ami oldhatja a szervezéssel járó stresszt.


Mivel sokan biztonsági aggályok, egészségügyi problémák és korlátozások miatt elhalasztották vagy átgondolták esküvői terveiket 2020-ra és 2021-re, a szertartások kisebbek, személyesebbek és érzelmesebbek lettek, mint valaha. Ha olyan helyzetben találod magad, ahol a nagy összejövetel nem lehetséges, ha csökkenteni szeretnéd a költségeket, vagy egyszerűen csak mélyebb kapcsolatot szeretnél kialakítani a meghívottakkal, adunk 5 tippet hozzá.

Legyen belőle egész hétvégés program

Bár az esküvőd napja kétségtelenül életed egyik legszebb pillanata, mi lenne, ha ezt a boldogságot egy egész hétvégére is kiterjesztenéd? Így több értékes időt tölthetnétek szeretteitekkel. A háromnapos esemény megszervezésénél a tervezés a legfontosabb. A te felelősséged, hogy a dolgok folyamatosan menjenek, és garantáld, hogy ne legyenek kínos szünetek. A fesztiválesküvők például az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak, és remek koncepciót adnak egy hétvégi ünnepséghez. Koncerteket vagy workshopokat is integrálhatsz, hogy a hétvégét mozgásban tartsd.

Írd kézzel a menüket

A menü összeállítása talán az esküvőszervezés egyik legelhanyagoltabb szempontja. Egy szép és jól szervezett asztal kapcsán ez jelentéktelennek tűnhet, de számít. Például egy kézi kalligráfiával és bagettel díszített papírtáska, amelyet a toszkánai hangulat ihletett, tökéletes megközelítés lesz a vendégek elkísérésére egy sajtos-boros eseményre. A legjobb az egészben az, hogy ha kevesebb résztvevő van, könnyebb lesz az összes menüt egyedül megírni. Természetesen sok más kreatív menükártyaötlet is létezik.

Gondolkozz szokatlan helyszínekben

Ha az esküvői koncepciód minden, csak nem szokványos, kezd egy rendhagyó vagy szokatlan helyszínnel. Tudod, az a fajta hely, amely a klasszikus üzlet helyett kalanddá teszi az esküvőt. Az epikus esküvőket általában egy hegy tetején, egy vízesés alatt vagy egy szakadék mélyén tartják. Általában minél látványosabb és isten háta mögötti a helyszín, annál jobb. Ha ez túl sok, gondolj faházakra, erődökre, szőlőskertekre, állatkertekre, palotákra, múzeumokra, könyvtárakra, gyárakra, vagy akár egy vasútállomásra.

Mi lenne, ha otthon tartanád az esküvőt?

Hívd el családodat és barátaidat egy olyan helyre, amely megtestesíti a legkedvesebb gyermekkori vagy felnőttkori emlékeidet, mert semmi sem üvölt annyira a szerelemről, mint egy otthon, édes otthon üdvözlőszőnyeggel ellátott szertartás. Legyen az a partnered szüleinek vidéki parasztháza vagy a nagyszüleid tengerparti villája, az otthon tartott esküvő csodálatos koncepció.

Igazából semmi sem kötelező

Egy felejthetetlen esküvői napnak, lélegzetelállító násznépi hangulatnak és ünnepi szertartásnak nem kell feltétlenül magában foglalnia a klasszikus fekete-nyakkendős rendezvényhez kapcsolódó pompát és körülményeket. Egy informális ünnepség magában foglalhatja egy hivatalos esemény minden izgalmát és finomságát, minden hivalkodás nélkül.
A visszafogott esküvők inkább az élvezetre helyezik a hangsúlyt. A sétányok illesztett puha szőnyegekkel való díszítésétől kezdve a vendégek tűzrakóhelyek köré helyezésén át a kedvenc pizzád felajánlásáig, számtalan módja van annak, hogy laza elemeket építs be a nagy napba.

(Forrás: Luxatic)


A figyelmetekbe ajánljuk