Elon Musk

Hiába fenyegetőznek az oroszok, Elon Musk azt ígérte, a levegőben tartja az ISS-t

Ő sem maradhatott ki.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az orosz Roszkoszmosz Állami Űrvállalat vezetője, Dmitrij Rogozin Twitteren kelt ki magából, miután Oroszország ukrajnai invázióját követően a nyugati országok komoly szankciókat vezettek be, amely kihat az orosz űrprogramra is.

Rogozin közvetlenül az Egyesült Államokat fenyegette meg.

Ha megakadályozzák a velünk való együttműködést, ki fogja megmenteni a Nemzetközi Űrállomást az ellenőrizetlen orbitális pályáról való letérésről, majd az Egyesült Államokba zuhanástól

írta Rogozin csütörtökön a Twitteren.

A biztonság kedvéért azért még több másik országot is megfenyegetett.

Az a lehetőség is fennáll, hogy egy 500 tonnás szerkezetet Indiába és Kínába dobunk le. Meg akarod fenyegetni őket egy ilyennel? Az ISS nem repül Oroszország fölött, így minden kockázat az önöké. Készen álltok rájuk?

Elon Musk gyorsan válaszolt is Rogozinnak: a Tesla és a SpaceX milliárdos vezérigazgatójának egyszerű válasza volt a Roszkozmosz vezetőjének, és saját cégének az alábbi képen látható logóját tweetelte.

Egy Twitter-felhasználó további pontosítást kért, mintha nem igazán tudta volna, mire utalt Musk, aki egy egyszerű „igen" válasszal pontosította bejegyzését, miszerint a SpaceX menti majd meg az ISS-t.

A Futurism cikke azonban kiemeli: Muskot már láttuk korábban is hősködni, például a thaiföldi barlangban rekedt fiatalok esetében, ahol nem váltotta be ígéreteit.

Most azonban válaszolt egy másik Twitter-bejegyzésre, amelyben elmagyarázta, hogyan tudna a SpaceX dokkolni az ISS-hez az orosz szegmens hiányában. Pete Harding, a NASASpaceFlight.com szerkesztője az alábbi képet tweetelte a SpaceX Dragon űrhajójáról, ahogy az ISS-hez dokkol.

A SpaceX szerint a Dragon űrhajó akár hét utast is képes Föld körüli pályára és onnan vissza szállítani, és maga Musk is így reagált Harding tweetjére, ahol jó ötletnek nevezte a képet.


A figyelmetekbe ajánljuk