burberry üzlet
A brit kormány azt is bejelentette, hogy vámokat vet ki mintegy 1,2 milliárd dollárnyi importárura, köztük az orosz vodkákra is.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió példáját követve az Egyesült Királyság is megtiltja az Oroszországba irányuló luxuscikkek exportját, megtorlásul az ország ukrajnai inváziója miatt – írja a Robb Report.

A brit nemzetközi kereskedelmi minisztérium a pénzügyminisztériummal közös közleményben jelentette be a tilalmat. Az érintett áruk valószínűleg a csúcskategóriás divatcikkeket, luxusjárműveket és műalkotásokat foglalják magukban. A tilalommal együtt a brit kormány közölte, hogy vámokat is kivet az orosz importra.

Az új vámjaink tovább szigetelik az orosz gazdaságot a globális kereskedelemtől, biztosítva, hogy ne részesüljön az általa nem tisztelt, szabályokon alapuló nemzetközi rendszer előnyeiből

– mondta Rishi Sunak pénzügyminiszter.

Az intézkedések csak a legújabb nemzetközi válaszlépések Oroszország Ukrajna elleni háborújára. Oroszország február 24-én szállta meg Ukrajnát, és több mint két hete katonai támadásokat hajt végre az országban. Válaszul több ország is szankciókat vezetett be Oroszország ellen, és különböző vállalatok, köztük a Hermès-től a Chanelig terjedő luxusmárkák, beszüntették üzleti tevékenységüket az országban.

Az Egyesült Királyság például korábban lefoglalt egy olyan repülőgépet, amely a gyanú szerint kapcsolatban állt egy orosz milliárdossal, és szankciókat vezetett be magas rangú orosz oligarchák ellen – például Roman Abramovics ellen.

Az új vámok olyan termékeket céloznak meg, mint a vodka, a műtrágya, az acél és az alumínium: a Nemzetközi Kereskedelmi Minisztérium szerint 35 százalékkal emelték az importvámot. Összességében a megcélzott áruk értéke közel 1,2 milliárd dollár.

A figyelmetekbe ajánljuk