Egy jacht oldala.

Az orosz milliárdosok a szuperjachtjaik bejegyeztetésével trükköznek

Mi a közös a Scheherazade és a Sailing Yacht A nevű szuperjachtokban az orosz milliárdos tulajdonosokon kívül? Mindkettő „lakóhajóként" van regisztrálva, ami egy enyhén szólva is érdekes kategorizálás egy 700 millió dolláros és egy 580 millió dolláros megayacht esetében.


A meghatározás szerint a lakóhajó egy csavaros meghajtású szerkezet, amelynek hossza 45 lábtól 100 lábig (13 méter és 30 méter) vagy annál is tovább terjed.

A Scheherazade 460 láb (140 méter) hosszú, míg az Yacht A pedig a világ legnagyobb vitorlás jachtja, amely 469 láb (143 méter) hosszúsággal büszkélkedhet. Amint azt az eSysman SuperYachts egy YouTube-videóban elárulta, az a legújabb trend, hogy a szankcionált mágnások tulajdonában lévő szuperjachtok megnevezést jachtról lakóhajóra változtatják, mivel így nehezebb elkapni őket.

A Scheherazade motoros jacht az olaszországi Marina di Carrarában lévő olasz Sea Group hajógyárban horgonyzott, de később Malajziában átregisztrálták.

Még a rajongók is értetlenül állnak a jachtregisztrációk esetében eddig ismeretlen nemzetválasztások előtt. A Yacht A például egy Sierra Leonéban törtét regisztrációval kapott újra zászlót.

A világon egyetlen szuperjacht sincs Sierra Leonéban bejegyezve, de a szankcionált orosz milliárdos, Andrej Igorevics Melnicsenko tulajdonában lévő Sailing Yacht A és Motor Yacht A mégis itt lettek regisztrálva. Sok motoros hajót a szankciók miatt kirúgott a lobogó szerinti államuk, ami megmagyarázza, hogy miért regisztrálnának új cím alatt.

Ennek ellenére nem csak a bejegyzett országok kiválasztása, hanem a „lakóhajó" leírás is szemet szúr.

Az 500 millió dollárt érő Sailing Yacht A-t az olasz rendőrség azonban lefoglalta, és egy speciális szárazdokkba helyezte Trieszt kikötőjében. Az egyedülálló megajacht építése négy évig tartott. A luxushajó bombabiztos ablakokkal, forgó ággyal & víz alatti megfigyelőfülkével rendelkezik. Főárboca magasabb, mint a 96 méter magas Big Ben.

Forrás: Luxury Launches


A figyelmetekbe ajánljuk