Így néz Abramovics új, 180 milliárdos luxusjachtja
A Chelsea FC tulajdonosa nem spórolt ki semmit legújabb szerzeményéből.

Az egyik legismertebb orosz milliárdos, Roman Abramovics 15 év után lecseréli korábbi luxusjachtját. A világ 134. leggazdagabb emberének korábbi, 2005-ben épült hajójára sem lehetett panasz: a 160 méteres Eclipse nevű jacht a világ legnagyobb és legdrágább ilyen járműve volt.

Az orosz-izraeli milliárdos köztudottan rajong a hatalmas luxushajókért, amit most egy újabb monstrummal bizonyít. A Solaris névre keresztelt hajója lassan elkészül, amit a Lloyd Werft hajóépítő cég kivitelezett Brémában. Meglepő, hogy a mostani hajója kisebb, mint az Eclipse volt: „csupán" 140 méteres.

Természetesen ez még mindig a megajachtok kategóriájába tartozik.

Sajtóinformációk szerint Abramovics 430 millió fontot (nagyjából 179 milliárd forint) fizetett az építésére, aminek nagy része a luxusfelszereltségre ment el. A motorerőt se spórolta ki az orosz oligarcha: a világ legerősebb jachtjaként akár 33 kilométer per órás sebességgel lesz képes haladni, ami egyedülálló a hasonló méretű járműveknél.

Nyolc fedélzeti szinten és 48 kabinban 36 vendég kényelmesen elfér a 60 fős személyzet mellett. Ezen kívül még két darab helikopterleszálló, moziterem, úszómedence és wellness-részleg is épült a gigantikus hajóra. Ha minden a tervek szerint halad nyárra már elkészül, hogy Abramovics kihajózhasson a szezon kezdetén.

A figyelmetekbe ajánljuk