Egy babakocsi piktogramm.

Illusztráció.

Akár el is ringatja a gyereket ez az önvezető babakocsi

A kanadai Glüxkind legújabb terméke, az Ella egy mesterséges intelligenciával felszerelt babakocsi, amely saját magát tolja és ringatja.


Az eszköz úgy néz ki, mint egy közönséges babakocsi, de mégis számos formabontó funkcióval van ellátva. Az akkumulátoros Tesla-szerű eszköz megfordítható ülése például adaptív tolósegítéssel van felszerelve. Emellett az Ella beépített fehér zaj lejátszással is büszkélkedhet.

Bár a dalok és dallamok akár okostelefonokkal is kezelhetők, a termék legmenőbb tulajdonsága kétségtelenül az önvezető képessége, amely segítségével a babakocsi képes kormányzás nélkül mozogni.

Ez is érdekelhet: Piacra dobta első babakocsiját a Dior

A funkció még hasznosabb, ha a baba a szülő karjában van, így nem kell a másik kézzel a kocsi útját egyengetni. A 13,6 kg-os babakocsi többszintű fékrendszerrel is fel van szerelve, amely probléma nélkül megállítja a felügyelet nélkül hagyott járgányt, ha kell.

A GluxKind társalapítója, Kevin Huang így nyilatozott a termékről:

Az Ellával az a célunk, hogy megkönnyítsük a szülővé válást, kezdve a legfontosabb felszereléssel, a babakocsival. Szeretnénk arra bátorítani a szülőket, hogy a saját útjukat alakítsák ki.

A termék modernitását külön jelzi, hogy a Glüxkind Technologies a Las Vegas-i CES 2023 technológiai szakkiállításon mutatta be az MI-alapú intelligens babakocsit.

A szóban forgó eszköz szállítása 2023 áprilisában kezdődik. A termék közel sem számít olcsónak, ugyanis egy babakocsiért 3300 dollárt, azaz 1,2 millió forintot kell fizetni.

Forrás: Luxury Launches

A figyelmetekbe ajánljuk