Milyen nyomtatót érdemes beszerezni otthonra? (x)

Milyen nyomtatót érdemes beszerezni otthonra? (x)

A házi nyomtatás manapság nem nagy kunszt. Viszont igazán előnyös üzlet csak úgy köthető, ha a nyomtató kiválasztása a háztartásba az egyéni igények alapján történik. S tévedés ne essék, ezek az igények annyifélék, ahányan vagyunk. Szóval megéri alaposan körbejárni azt a kérdést, hogy mik a személyesen legfontosabb kritériumok, és ezek alapján meghozni a döntést.


Három érv, ami az otthoni nyomtató és nyomtatás mellett szól

Az érvelés mindig jól jön, különösen, ha a felsorolt indokok nyomósak. Ugyanis a nyomós okok igazán ösztönzőek. Nézzük a három dobogóst a témában!

  1. Olcsó. Az otthoni nyomtatás határozottan pénztárcabarát ötlet, de kétségtelenül fontos a nyomtatóhoz megfelelő patron kiválasztása. Enélkül a nyomtatási kísérlet katasztrófába fulladhat.
  2. Kényelmes. Nincs is annál komfortosabb, mint amikor az aktuális nyomtatási feladatok elvégzéséhez egyetlen lépést sem kell tenni a bejárati ajtó küszöbén túl.
  3. Személyre szabható. Otthonra olyan nyomtató vásárolható, ami minden paraméterével megfelel az egyéni elvárásoknak, azaz a nyomtatási élmény is maradéktalanul testre szabható.

Mire használható még a nyomtató?

Túl a sima szöveges dokumentumok nyomtatásán, az egyik legjobb felhasználási mód, ami egyúttal tipp is, a fényképek házi kinyomtatása. A fotónyomtatási funkció nem minden gép sajátja. Egyes esetekben egyébként felesleges is, hiszen aki évente nagyjából egyszer, vagy történetesen egyszer sem kíván fotót nyomtatni házilag, annak ez a funkció több, mint felesleges. Miközben a megléte a bekerülési költség mértékét növeli, lévén amúgy egy nagyon is sokoldalúan kiaknázható lehetőségről beszélünk.

Aztán egy másik tipp, ami tovább színesítheti az alkalmazás pillanatait, a szkennelés. Napjainkban határozottan sok élethelyzetben követelmény a kézzel fogható iratok digitalizálása, aminek természetesen a szkennelés a legjobb módja.

Lézer vagy tintasugaras nyomtató?

A lézernyomtató előnyei szöveges dokumentumok nyomtatásánál élvezhetőek ki a leginkább, míg a tintasugaras gépek a fényképek kinyomtatásánál teljesítenek a legjobban. Működési elvük épp úgy eltér, mint a patronjaik összetétele, ebből adódnak a funkcionalitásbeli különbségek is. Ha a fotónyomtatás is cél, akkor a tintasugaras nyomtató előnyei aknázhatóak ki a legszélesebb körben.

A figyelmetekbe ajánljuk