Öt tárgy a világegyetem rajongóinak

Örök és szunnyadni nem akaró igény, hogy egyre többet tudjunk meg a minket körülvevő világegyetemről. Az utóbbi pár évszázadban ennek meg is lett az eredménye, hiszen sorra fedeztük fel a különböző csillagokat, bolygókat és egy ideje már akkor sem lepődünk meg feltétlenül, ha egy, a miénktől különböző naprendszerről van szó. Az űr rajongói lettünk, ehhez pedig néha nem árt, ha beszerzünk pár egészen különleges tárgyat. Hogy mire gondolunk pontosan? Mutatjuk is!Holdbéli fülbevaló

A hozzánk legközelebb eső, Földünk kistestvérének is tekintett égitest a Hold – egyértelműen róla tudunk a legtöbbet, sőt, saját bolygónkon kívül az egyetlen helyszín, ahol járt már ember. Ezt követően persze nem csoda, ha néha a művészeket is megihleti, legyen szó zenészekről, festőkről vagy akár ékszerészekről. Utóbbi esetében itt van máris az Eva Remenyi által megtervezett Talisman Moon aranyozott réz fülbevaló, melynek szándékos hibái, elfolyásai, törései és a rajta található lenyomatok egy holdbéli tájra emlékeztetnek.

Ár: 38 900 Ft

Eva Remenyi

Csillagkép ajándékba

Szinte biztos, hogy mindannyiunk gyermekkori emlékei között megtalálható a csillagképek vizsgálata. Már-már földöntúli érzés volt egy tisztáson barátainkkal, családtagjainkkal feküdni, és azt találgatni, hogy épp melyik csillagképet látjuk magunk felett. Talán még azt is eldöntöttük, hogy melyik a miénk. Ma már erre tényleg van lehetőségünk: akár saját csillagállást is tudunk magunknak vásárolni a Csillagaim személyre szabott csillagtérkkép segítségével. Életünk legszebb pillanatairól készíthetünk csillagtérképet, ehhez pedig nem is kell mást tennünk, csak a weboldalon beállítani a helyszínt és időpontot, majd beállítani a térkép megjelenését. Az így kapott képet nagy súlyú (200g/m²) matt papírra készítik el a vásárlóknak, digitális nyomtató segítségével.

Free Nature Stock/Unsplash

Egy óra holdfázisokkal 

A régmúltban, amikor még nem léteztek órák, felmenőink a csillagok, a Nap és a Hold állásából állapították meg az időt – legyen szó egy napról, egy hétről vagy akár hónapokról. Utóbbihoz nagy segítséget nyújtottak a Hold különböző fázisai, hiszen annak változása alapján tudták megmondani, hogy az adott évszak épp hol tart. Ez fontos tudásanyag, ami mai napig tanítanak az iskolákban, így nem is csoda, hogy még az óragyártókat is megihleti néha. Az IWC Schaffhausen például piacra dobta Moon Phase fantázianevet viselő „ékszerét", mely egy rozsdamentes acélból készült, oxidált kék 44 mm-es számlappal és holdfázis-kijelzővel rendelkező óra. A Moon Phase-hez egy kézzel készített aligátorszíjjat rögzítettek a gyártók, ami tökéletesen kiegészíti az óraház színét.

Ár: 2,550 millió Ft

Tányérunk: a Föld

A világegyetemért való rajongásunk manapság szinte akárhol megjelenhet: legyen az ruha, kiegészítők vagy konyhai eszközök, biztos, hogy találunk valamit, ami az űrhöz vagy saját bolygónkhoz kapcsolódik. A Diesel Living egyik terméke például egy Föld-tányér, amelyet adott esetben akár földrajzórán is használhatnánk. A porcelánból készült konyhai tálalón ugyanis saját bolygónkat látjuk viszont, mindezt ráadásul az űrből fotózva.

Ár: 30 500 Ft

Új csillag a Csányi Pincészet égén

Új csúcsborral jelentkezett a Csányi Pincészet: a prémium minőségű és egyedi kiszerelésű VESPER a borvidék kontextusában is kiemelkedő darabjának számít. A most megalkotott VESPER egészen sötét rubinszínű bor. Gazdagon fűszeres, sokrétű illatában erdei bogyós gyümölcsök, szilva valamint toastosság fedezhető fel. Az érlelés 85%-ban magyar, 15%-ban francia, 300 literes tölgyfahordókban történt. A Cabernet Sauvignon átlagosan 2 évig, a Merlot 28 hónapig, a Kékfrankos 17 hónapig volt hordóban.

A figyelmetekbe ajánljuk