mézeskalácsok

Nincs december mézeskalács nélkül: az elkészítése tökéletes ünnepre hangoló program a családdal vagy a barátokkal, a fűszeres illata azonnal hangulatossá teszi az egész lakást, nem mellesleg pedig maga a sütemény is finom csemege, ráadásul ajándéknak is kitűnő. Nem véletlen, hogy a hópihék, a csillagok, és az angyalok mellett a mézeskalács is a karácsony egyik jellegzetes szimbólumává vált. Épp ezért az alábbi öt tárggyal szinte egy csapásra karácsonyi hangulatot varázsolhatunk magunk köré!​A gyertya

Amara

A Stories of Italy Macchia gyertyájának köszöhetően karácsonyi illat lengheti be a lakás minden egyes szegletét akkor is, amikor épp nem sütünk mézeskalácsot. A gyömbér illatú gyertya kézzel készült, piros muránói üveg tartóban érkezik, melyen a fehér üvegfoltok a hulló havat idézik.

A konyharuha

Oliver Bonas

Vannak olyan konyhai kiegészítők, melyek gondos kiválasztására nem fektetünk elég nagy hangsúlyt, pedig a konyha összképe sokszor ezeken az apróságokon áll vagy bukik. Ilyen például a konyharuha is! Ha a már unalomig használt piros-fehér kockás darabokat lecseréljük az Oliver Bonas mintás darabjaira, a sütés-főzés sokkal vidámabb, maga a konyha pedig sokkal dekoratívabb lesz.

A fémdobozok

Finnish Design Shop

A mézeskalács igazi Jolly Joker ajándék karácsonyra: nemtől, kortól, pozíciótól függetlenül bárkit megajándékozhatunk vele – de nem mindegy, ezt hogyan tesszük. Az Alessi szettjébe három különböző méretű és színű fémdoboz került, melyekbe már csak egy-egy mutatós szalvétát kell beletennünk – na meg persze az elkészült süteményeket –, és máris kész a tökéletes ajándék!

A kötény

Finnish Design Shop

Nincs karácsony mézeskalács nélkül és nincs mézeskalács egy kis káosz nélkül! A Marimekko konyhai köténye elengedhetetlen kiegészítő az ünnepi sütés-főzés során, hiszen segít megóvni a ruházatunkat. A márka jól ismert mintája köszön róla vissza és bár többféle színben is kapható, nekünk ezúttal a vidám, pink változaton akadt meg a szemünk.

A mézeskalács házikó

kreativjatek.hu

Egy mézeskalács házikó elkészítése nem kis feladat: rengeteg idő, türelem, kézügyesség és egy kis szerencse is kell hozzá. A LEGO mézeskalács házikójával nem lőhetünk mellé: az összerakásához mindössze türelemre lesz szükségünk. Hangulatos karácsonyi ajándék kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a végeredmény pedig akár az ünnepi dekor részét is képezheti.

A figyelmetekbe ajánljuk