new york

A legdrágább ingatlanügylet, amelyet idén kötöttek New Yorkban, egy Manhattanben lévő különleges ingatlanra vonatkozott. A Douglas Elliman Realty csapata szerint az Aman New York palotaszerű penthouse-ját nemrégiben 74,3 millió dollárért (30 milliárd forintért) adták el.


A lakás lesz a koronaékszere az augusztusban megnyíló új luxusfejlesztésnek. Ahogy a torony neve is mutatja, a svájci vendéglátóipari cég, az Aman üzemelteti majd, és egy 83 lakosztályos szálloda mellett 22 magánlakást is magában foglal majd – kezdi a RobbReport.

Az Aman New York a Fifth Ave. és az 57. utca sarkán a történelmi Crown Buildingben található, és a meglévő 1920-as évekbeli építészeti megoldásokat modern belső terekkel és szállodaszerű szolgáltatásokkal párosítja.

A Jala penthouse az egész 20. emeletet magába foglalja, és óriási ablakokkal rendelkezik, amelyekből páratlan kilátás nyílik a közeli Central Parkra. A valamivel több mint 630 négyzetméteres, az égbe nyúló lakrész négy hálószobát, öt fürdőszobát és két mosdószobát kínál, valamint egy séfkonyhát, egy komornyik kamrát, egy hivatalos étkezőt és egy hatalmas nappalit.

A csúcspont természetesen a luxuslakosztály része, amely két gardróbszekrénnyel, káddal és gőzfürdővel rendelkező fürdővel, valamint egy gigászi terasszal büszkélkedik. Ha ez pedig még nem lenne elég, a fő, körbejárható teraszon egy privát sósvizes medence és egy cabana is található.

Az Aman a legigényesebb vásárlók számára a stílus és a kifinomultság legmagasabb szintjét kínálja

– mondta Patricia Vance, a Douglas Elliman társügynöke.


A figyelmetekbe ajánljuk