A héten ez már a második eset, hogy lakott terület felett jelent meg egy hatalmas meteor az égen.

Katasztrófafilmekbe illő esemény történt Észak-Amerika lakói felett. Egy óriási meteor haladt el a lakók feje felett, majd semmisült meg. A fényjelenséget a CBS cikke szerint számos helyszínen észlelték Ontariótól Virginiáig. Az sem meglepő, hogy sokan pánikolva hívták az Amerikai Meteortársaságot. Az esetről rengeteg felvétel is készült, csütrtök reggelre hét államban nagyjából 150 észlelést is dokumentáltak. Azt szokták mondani, hogy ezek a kibasztt szarok

Az autó méretű meteor végül 35 kilométer magasan robbant fel, a NASA adatai szerint valahol a New York állambeli Cayuga Lake közelében. A robbanás erejétő a területen még az ablakok is beleremegtek. Ritka egyébként, hogy egy meteor útja ennyire látványosan ér véget, mert általában idő előtt elégnek vagy lakatlan helyen robbannak fel. Viszont a napokban ez volt a második ilyen eset, mivel Japánban is egy hasonlóan látványos tűzgolyót videóztak le, amiről mi is beszámoltunk.

Friss

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk