mark zuckerberg

Mark Zuckerberg metaverzum-mániája megőrjíti az alkalmozottait

Nem hajlandó másról beszélni.


A metaverzum egyre kevésbé tűnik izgalmas legalábbis jelenlegi állapotában, a márkák bizarr eseményeket tartanak, amelyeken senki sem akar részt venni. Ez azonban nem a cégek próbálkozásának hiánya miatt bukik el. Sőt, a Facebook alkalmazottai szerint az alapító és cégvezető Mark Zuckerberg igazi megszállott, már-már betegesen.

Ez az egyetlen dolog, amiről Mark beszélni akar"

– mondta egy névtelenül nyilatkozó alkalmazott a Business Insidernek.

A jelentés szerint Zuckerberg kizárólag a metaverzum tartalomkészítésre összpontosít, de a projekt befejezése egy évtizedet vagy még többet vesz majd igénybe, az Oculus Quest 2, más néven Meta Quest 2 fejlesztését miatt. A Facebook ugyanis megvásárolta az Oculust, majd később megváltoztatta a nevét.

A projekt óriási és nagyok az elvárások ennek ellenére Zuckerberg nem ad egyértelmű stratégiát az alkalmazottaknak. És az sem biztos, hogy a Facebook vezérének erős fókuszálása kifizetődik majd.

A Facebook szokása, hogy az általa irigyelt technológiákat és alkalmazásokat megvásárolja, majd a dizájn és az algoritmusok miatt csökkenti a népszerűségüket, így cseppet sem lenne szerencsés, ha a metaversenyt nehézkessé és unalmassá tennék.

(Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk