Mark Zuckerberg videóhívással jelentkezett be egy konferencián.

Mark Zuckerberg idén már nem került fel a legkedveltebb vezérigazgatók listájára

A Facebook-alapító 2013 óta minden évben szerepelt a Glassdoor TOP100-as listáján, 2021-ben azonban már az utolsó helyre sem tudott felkapaszkodni, ez pedig nem biztos, hogy jó hatással lesz a közösségi oldal működésére.


Az amerikai cég minden évben összeállítja a világ 100 legkedveltebb vezérigazgatójának listáját. Ehhez összegyűjtik a munkavállalók visszajelzéseit aktuális munkahelyükkel, pozíciójukkal, és természetesen vezetőjükkel kapcsolatban.


A Glassdoor célja, hogy minél reálisabb képet arról, hogy milyen a dolgozók élete az adott cégeknél. A vezérigazgatók TOP100-as listájának összeállításánál száz válaszadó átlagolt értékelései alapján állítják fel a sorrendet – írja a Bloomberg alapján a Haszon magazin.

Az első helyre hármas holtversennyel

  • Rich Lesser (Boston Consulting Group);
  • Shantanu Narayen (Adobe);
  • és Peter Pisters (MD Anderson Cancer Center) érkeztek meg.

Mindhárom vezérigazgató 99%-os népszerszerűségi eredményt ért el. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella 97 százalékkal a 6., az Apple-vezér Tim Cook pedig 95 százalékkal a 32. helyen zárt. Zuckerberg mindössze 88 százalékot ért el, ám ez a szám még mindig magasabb az átlagnál, a vezérigazgatók átlagos népszerűségi indexe ugyanis 73% körül mozog.

A cég felméréséből az is kiderült, hogy a Facebook alapítójának népszerűsége 2020 végén kezdett el zuhanni. Ebben az időszakban sokan kritizálták az amerikai elnökválasztással kapcsolatos viselkedése miatt, valamint a koronavírus-járványhoz köthető félreinformálások sem vetettek rá jó fényt. A Bloomberg szerint szinte biztos, hogy az eredmény hatással lesz a Facebook működésére is.

Zuckerberg 8 évvel ezelőtt került fel először a listára, akkor 99 százalékos értékelést kapott, ami az első helyre repítette.

A figyelmetekbe ajánljuk