hermés üzlet

Közel 160 ezer dollárért kelt el egy használt Hermés-táska

A divatőrülteket semmit sem állíthatja meg, még az se, ha egy táska használt és többe kerül, mint újonnan.


A használtcikk-vásárlási platformok hamarosan felváltják az előkelő aukciós házakat? Talán még nem, de a szakértők által közzétett eladási rekordok mindenképpen elgondolkodtatóak. A szoban forgó Hermès Birkin Faubourg táska például 158 ezer euróért (körülbelül 63 millió forint) kelt el a Vestiaire Collective-on – ráadásül jóval magasabb áron, mint a luxusmárka legendás modelljének átlagára.

Az eszement összeg pedig igencsak beszédes: az olyan divatmárkák, mint a Hermès és a Chanel, örökérvényűek.

A Hermès Birkin napjainkban is minden divatrajongó kívánságlistájának élén áll, ami még a használt táskák piacán is évről évre megdobja az árakat. A Birkin ára évről évre emelkedik, és nemcsak a gazdagság szimbólumát jelenti, hanem igazi befektetés is.

A használtcikk-platform szerint a Birkin-táskák iránti kereslet átlagosan 20%-kal nőtt az előző évhez képest, és az eladások 2022 januárjában érték el a csúcsot, 40%-os növekedéssel a tavalyi évhez képest.

Az időtlen vagy klasszikus kézitáskák biztonságos befektetésnek számítanak, mert soha nem mennek ki a divatból, és nem veszítik el az értéküket. A Vestiaire Collective nem először ad el egy rendkívül ritka Hermès-t, ami az ügyfelek bizalmáról és a platform hitelességéről is tanúskodik

– nyilatkozta Sophie Hersan, a platform divatért felelős vezetője és társalapítója.

A táskát IDE kattintva lehet megtekinteni.

(LuxuryLaunches)

A figyelmetekbe ajánljuk