Gordon Ramsey.

Gordon Ramsey nagy bajba kerülhet: óriási veszteségről számolt be a cége

Gordon Ramsay étteremcsoportja 6,8 millió fontos (3,2 milliárd forint) veszteségről, valamint 300 alkalmazott elbocsátásáról számolt be az infláció miatt szűkülő fogyasztói kiadások miatt.


A séf üzleti csoportja 6,8 millió fontos összesített veszteségről számolt be a 2021 augusztusáig tartó évről, súlyosbítva a koronavírus világjárvány miatti zavarokat és a mostanra megugró inflációt.

Az is kiderült, hogy a Gordon Ramsay Restaurant Group – amely 35 brit és 13 tengerentúli helyszínt üzemeltet – 3 millió fontnyi (1,42 milliárd forint) kormányzati szabadságolási támogatást kapott az öt hónapig tartó zárlat idejére.

A csoport további kihívásokra figyelmeztet, mivel az infláció, a fogyasztói kiadások csökkenése, az ellátási lánc problémái és a megnövekedett élelmiszerárak kezdik éreztetni hatásukat.

A Bank of England arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság 2022 negyedik negyedévében recesszióval néz szembe, főként az emelkedő energiaköltségek és az ingatag fogyasztói bizalom miatt.

A csoport a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 20%-os árréscsökkenést is jósolt, hozzátéve, hogy a veszteségek ellensúlyozása érdekében további költségcsökkentésre is sor kerülhet. A csoport legjobban fizetett igazgatója, akit nem neveztek meg, összesen 327 000 fontot (155 millió forint) keresett, ami az előző évi 493 000 fonthoz (233 millió forint) képest komoly csökkenést jelent.


A figyelmetekbe ajánljuk