5 étel a nagy gazdasági világválság idejéből, amelyeket valószínűleg nem szívesen kóstolnál meg

5 étel a nagy gazdasági világválság idejéből, amelyeket valószínűleg nem szívesen kóstolnál meg

1929 októberében az amerikai tőzsde összeomlott, és az ország történelmének legsúlyosabb gazdasági krízise alakult ki. Egy teljes évtizeden keresztül a kiadások és a beruházások minden eddiginél alacsonyabb szinten voltak, ami azt jelentette, hogy a munkanélküliség rendkívül magas volt, és az amerikai családok többsége szinte a semmiből élt. Ebben az időszakban születtek bizarr receptek, amiket a legtöbben ma valószínűleg nem ennénk meg, azonban akkor ezek az ételek tartották életben Amerikát.


 Mulligan pörkölt

A Mulligan pörköltet állítólag először a hajléktalanok készítették a gazdasági világválság idején. A hajléktalanok összegyűltek egy tábortűz körül, és egy nagy fazékban összedobálták a maradékot, s minden élelmiszert, amit találtak. Néha fűrészpor is került bele, ami állítólag laktatóbbá tette a pörköltet.

Forró vizes pite

Ahogy a neve is mutatja, a forró vizes pite egyszerű összetevőkből készül. A tészta vajból, cukorból és lisztből, a „pudingos" töltelék pedig szintén vajból, cukorból, tojásból és forró vízből.

Mogyoróvajjal töltött hagyma

A mogyoróvajjal töltött hagymát a nagy gazdasági világválság idején a tanárok ajánlották a diákoknak. Ennek az ételnek az elkészítéséhez egyszerűen süssünk meg egy hagymát, távolítsuk el a belső részeit, és töltsük meg mogyoróvajjal. (Az ízért senki sem felelősségre vonható.)

Pitypang-saláta

Igen, az emberek kimentek a kertjükbe és pitypangot szedtek a salátájukhoz. Majd citromlével, olívaolajjal és sóval ízesítették.

Milkorno

Az 1930-as évek elején a Cornell Egyetem tudósai kifejlesztették a milkornót, egy olcsó élelmiszert, amellyel a gazdasági válság sújtotta tömegeket lehetett táplálni. Ez egy szárított tejpor és kukoricaliszt keverék, amelyet zabpehelyhez hasonló kása formájában lehetett fogyasztani.

(soyummy)

A figyelmetekbe ajánljuk