radiátor
Fotó: Eric McIean/Unsplash

Fontos radiátoros trükkre hívja fel a figyelmünket a szakértő

A megélhetési költségek válsága idején érthető módon sokan keressük a módját annak, hogyan tudnánk pénzt megtakarítani a fűtésen. Mindezt persze úgy, hogy közben melegen tartsuk otthonunkat. Erre remek megoldásegy barkácsboltokból beszerezhető fóliaféle.


A közösségi médiában jelenleg népszerű tippnek számít a radiátorok mögé helyezett alufólia. Elméletileg segít visszaverni a hőt a helyiségbe, így pedig spórolhatunk is.

Ezt is nézd meg! 4 egyszerű módszer, amivel a lakásban tarthatod a meleget és még pénzt is spórolhatsz

De vajon tényleg működik-e mindez? És teljesen biztonságos-e?

Minden, a lakás fűtésével kapcsolatos trükkel kapcsolatban létfontosságú, hogy biztosítsuk, hogy tűzbiztos és egyáltalán nem veszélyezteti otthonunkat.

Chris Wagstaff egészségügyi és biztonsági szakértő óva int mindenkit az alufólia fentebb említett használatától.

Ez is érdekelhet: Hamarosan emberi energiával is befűthetjük a tereket

A megkérdezett szakember egyáltalán nem tanácsolja a fólia használatát mondván:

A radiátorok mögötti fólia használata jó ötletnek tűnhet a költségmegtakarítás érdekében, de idővel ez a fólia oxidálódhat és tönkremehet. Ha a sérült fóliát nem cseréljük ki, vagy túl nagy hőfokon használjuk, akkor potenciálisan megéghet vagy parázslani kezdhet.
\u200bSzakszer\u0171en felhelyezett h\u0151t\u00fck\u00f6r f\u00f3lia

Szakszerűen felhelyezett hőtükör fólia

Fotó: Shutterstock

A legtöbb konyhában megtalálható és sütéshez használt alufóliát nem erre a célra tervezték. Szerencsénkre létezik azonban olyan fajtája, amelyet kifejezetten arra gyártottak, hogy a radiátorok mögé kerüljenek.

A barkácsboltokban vagy háztartási boltokban is kapható fólia neve hőtükör néven fut.

Wagstaff a potenciális tűzveszély és a lakásbiztosítási felelősség kapcsán megjegyezte, hogy

a radiátorok nem rendeltetésszerű használata további kockázatokkal is jár, amelyek közül nem utolsósorban a lakásbiztosítás érvénytelenségét jelentheti, ha tűz keletkezik, és kiderül, hogy olyan módosításokat végeztünk, mint például a hő visszaverésére szolgáló alufólia használata.

A figyelmetekbe ajánljuk