Elon Musk

Áprilisban a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk megpróbálta megvásárolni a Twittert, miután a közösségi médiavállalat legnagyobb részvényeseként pozicionálta magát.


Az egész üzlet azonban Musk arcába robbant, és most kétségbeesetten próbál visszalépni a közösségi médiavállalat megvásárlásától, miközben egy 1 milliárd dolláros bírságot is próbál kikerülni − tudatja a futurism.

A Twitter azonban nem tűri Musk hülyéskedéseit, és beperelte őt, hogy vigye végig az üzletet. Ez azt jelenti, hogy ha a bíróság a Twitter javára dönt, Musknak ki kell fizetnie azt a 44 milliárd dollárt, amit eredetileg felajánlott a cég megvásárlására.

Úgy tűnik Musk fel van készülve a legrosszabbra, ugyanis a héten nyilvánosságra hozott értékpapír-bejelentések szerint péntek óta 7,92 millió Tesla-részvényt adott el, körülbelül 7 milliárd dollár értékben.

​Még nincs vége

Twitter applik\u00e1ci\u00f3

Fotó: Souvik Banerjee / unsplash

A hírekre reagáló Twitter-bejegyzésben azt mondta, hogy befejezte az eladásokat, és hogy

el akarja kerülni a Tesla-részvények vészkiárusítását.

Arra a kérdésre, hogy visszavásárolná-e a Tesla-részvényeket, „igen"-nel válaszolt. De veszélyes a szaván fogni, mert Musk áprilisban is megszegte korábbi ígéretét, miszerint nem tervez további TSLA-eladásokat, és mintegy 8,5 milliárd dollár értékben eladta saját részvényeit a Twitter-felvásárlás finanszírozására.

A különc technológiai vezérigazgató a folyamatban lévő Twitter-ügylet során tanúsított viselkedése nem maradt észrevétlen a tárgyalóteremben sem. Legutóbb például egy kaki emoji tweetelt a Twitter vezérigazgatójának, Parag Agrawalnak, a Twitter ügyvédei pedig erre hivatkozva állítják, hogy Musk becsmérelte a platformot.

A technológia mágnásnak szigorítania kell a pénzügyein és a viselkedésén, ha el akarja kerülni, hogy az üzlet még nagyobb katasztrófába torkolljon. De a hírekből − miszerint saját közösségi médiaplatformot indít X.com néven − úgy tűnik valószínűleg továbbra is a régi önmaga marad.


A figyelmetekbe ajánljuk