Elon Musk viccesen néz.

Vicces indok miatt táncolna vissza a Twitter megvásárlásától Elon Musk

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója követeli, hogy a Twitter bizonyítsa be, hogy a felhasználók kevesebb mint öt százaléka úgynevezett bot (nem emberi felhasználó) a platformon. Musk szerint ellenkező esetben „ez az üzlet nem haladhat előre".


Egyesek az előbbi dörgedelmes üzenetet azonban úgy értelmezik, hogy Musk ki akar farolni a Twitter-bizniszből.

A másik lehetőség, hogy ez egy alig leplezett kísérlet arra, hogy a Twitter részvényeinek ára lezuhanjon, és alacsonyabb összegért bonyolítsa le az üzletet, ami Musk e heti, Miamiban tartott technológiai konferencián tett megjegyzései szerint nem kizárt.

Bár Musk azt állítja, hogy ajánlata azon alapult, hogy a Twitter Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet adatai pontosak, a milliárdos vezérigazgató máris konfliktust generált az üzlet résztvevői között.

Musk például többször is nekiment a Twitter vezérigazgatójának, Parag Agrawalnak, és egy kaki emojival válaszolt a platform vezérigazgatójának magyarázatára, hogy miért lehetetlen pontosan meghatározni a hamis felhasználók arányát.

A Twitter jogi csapata pedig azzal vádolja Muskot, hogy megsértette a céggel kötött titoktartási megállapodást.

Mindezek fényében sokan felteszik a kérdést, hogy Musk miért csak most kérdőjelezi meg a Twitter állításainak megalapozottságát. Az is kérdéses, hogy az ehhez hasonló csörték után egyáltalán szóba jöhet-e még az a lehetőség, hogy Musk jóval alacsonyabb áron megvásárolja a Twittert, különösen a platform vezetőségével és igazgatótanácsával szembeni enyhén szólva sem túl kedves álláspontját figyelembe véve.

Az elmélet, miszerint Musk egyre inkább kezd meghátrálni a dologtól – a Tesla részvényei teljesen lezuhantak, mióta Musk felfedte a felvásárlás finanszírozására vonatkozó terveit –, még mindig tartja magát.

Elképzelhető, hogy Musk képes lesz megakadályozni, hogy az üzlet zuhanórepülésbe kerüljön, de lehet, hogy titokban ezt akarja. Ettől függetlenül a helyzet nem néz ki túlságosan jól, mivel a Twitter részvényei folytatják hetek óta tartó zuhanásukat.

Még ha az üzlet létre is jönne, a Twitter sokkal rosszabb helyzetbe kerülhet, mint amilyenben Musk ajánlatának bejelentése előtt volt.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk