Elon Musk

Elon Musk

Elon Musk szerint több nukleáris energiára van szükségünk

Megosztotta gondolatait Twitteren az oroszok ukrán inváziója kapcsán.


A SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk neve meglepően sokat merült fel Oroszország ukrajnai inváziója során. Nemcsak, hogy Starlink-terminálok szállítmányát küldte az országba, miután az orosz hadsereg célba vette a kommunikációs infrastruktúrát, most pedig Twitteren osztotta meg tanácsait az invázió kapcsán.

Remélhetőleg most már rendkívül nyilvánvaló, hogy Európának újra kellene indítania a szunnyadó atomerőműveket, és növelnie kellene a meglévők teljesítményét. Ez kritikus fontosságú a nemzeti és nemzetközi biztonság szempontjából.

Musk megjegyzései az orosz katonai műveletek nyomán érkeztek, amelyek a jelek szerint közvetlenül az ukrajnai atomerőműveket veszik célba, köztük az 1986-os csernobili atomerőmű-katasztrófa helyszínét. Az eszkalációk világszerte visszatetszést váltottak ki nukleáris szakértőkből.

Oroszország inváziója hihetetlenül szigorú szankciókat is kiváltott ellene, ami az olaj- és gázárak hatalmas megugrását eredményezte. Végül is Oroszország a világ egyik legnagyobb nyersolajtermelője. Így Musk felhívása a fosszilis energiahordozókon alapuló energia alternatívájára nem teljesen meglepő.

(Forrás: Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk