Elon Musk.
Getty Images

Elon Musk azt ígéri, hogy 6 hónapon belül elkészülnek az agyimplantátumai

Múlt héten Elon Musk azt mondta, hogy a Neuralink várhatóan körülbelül hat hónapon belül beülteti első eszközét egy emberi agyba, és a vállalkozó azt tweetelte, hogy az eszköz készen áll – de az ilyen ígéreteket mindig óvatosan kell kezelni.


A Reuters nemrégiben tett felfedezése szerint a Neuralink ellen szövetségi vizsgálat indult néhány nagyon komoly állatkínzási vád miatt, de ettől függetlenül is érdemes fenntartásokkal kezelni a milliádros ígérteteit, mivel a hasonló bemondások nagy része csak jelentős késedelem után valósult meg.

Bár számtalan példa van arra, hogy Musk előrejelzései nem jönnek be, az egyik legkirívóbb a puszta nagyságrendje szempontjából Musk 2019 áprilisában tett állítása, miszerint a Tesla 2020-ra egymillió robotaxit fog az utakon közlekedtetni.

Ez is érdekelhet: Egy magyar mérnök szerint Elon Musk könyörög az alkalmazottaknak, hogy ne hagyják el

A Tesla robottaxiknak azonban nyoma sincs. Sőt, a cég régóta várt teljes önvezető üzemmódja még egyáltalán nem valósult meg. Még a jelenleg alkalmazott korlátozott rendszer is jelentős, halálos problémákkal küzd, amelyek egyre inkább felhívják a szövetségi szabályozó hatóságok figyelmét.

A már említett agybeültetős történetet is érdemes fenntartásokkal kezelni, mivel a múlt heti bejelentés/ígéret óta jelentős vádakat fogalmaztak meg Musk cégével kapcsolatban.

A feljelentést tevő Neuralink dolgozók a Reutersnek elmondták, hogy 2018 óta nagyjából 1500 állatot öltek meg az agychip-kísérletek során. Muskra és vállalatára minden bizonnyal tehát egy kiadós vizsgálat vár az ügy kapcsán, ami biztosan nem tesz jót a beígért határidőnek.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk