Bill Gates.

Bill Gates nem hajlandó részt venni a kriptoőrületben

A Microsoft alapítója, Bill Gates kifejtette a véleményét a manapság rendkívül népszerű kriptovalutákról és NFT-kről.


Nyilvánvaló, hogy a majmokról készült drága digitális képek óriási mértékben javítani fogják a világot

– mondta Gates kedden egy konferencián, szarkasztikusan utalva a Bored Ape Yacht Club NFT-kre, amelyek dollármilliókat és hírességek támogatását vonzották.

Gates a konferencián a Breakthrough Energy, a fenntartható energiával foglalkozó kockázati alapjának alapítójaként vett részt.

Gates a kriptovalutákat és az NFT-ket az érzelmek által vezérelt piacként jellemezte.

Mint eszközosztály, 100%-ban a nagyobb bolond elméletén alapul – hogy valaki többet fog érte fizetni, mint én

– mondta.

A „nagyobb bolond"-elmélet egy olyan gyakorlat, amikor az emberek túlértékelt eszközökbe fektetnek be – függetlenül azok tényleges mögöttes értékétől – abban a reményben, hogy valaki más jön majd, és még többet fizet érte.

De a piacok, amelyeket az a meggyőződés hajt, hogy mindig lesz valaki, aki hajlandó többet fizetni, végül elérnek egy korlátot, amikor már senki sem fog magasabb árat kiperkálni. Ha ez a pont elérkezik, az eszközök árai gyorsan csökkennek, és végül értéktelenek lesznek.

A kriptoárak brutálisan bezuhantak, mivel a befektetők kevésbé kockázatos eszközökbe menekülnek. A Bitcoin több mint 50%-kal esett az év során. Az olyan kriptovállalatok, mint a Coinbase, a Crypto.com és a BlockFi elbocsátják alkalmazottaikat, mivel a kereskedési volumen csökken.

Gates elmondta, hogy a maga részéről figyelmen kívül hagyja a kriptopiacok volatilitását.

Én nem veszek részt ebben

– mondta.

Forrás: Fortune


A figyelmetekbe ajánljuk