Paul Thomas Anderson

Paul Thomas Anderson

Paul Thomas Anderson elárulta az ideális filmhosszt

Szerinte akkor működnek a legjobban, ha ennél nem feltétlenül hosszabbak, még ha neki se sikerült mindig tartania magát ehhez.


Paul Thomas Anderson jelenleg éppen új filmjét, a Licorice Pizzát népszerűsíti, aminek kapcsán megkérdezték, hogy mit gondol a minisorozatokról. A rendezőikon pedig elmondta, hogy bár a minisorzat is jól tud állni csomó dolognak, valójában szerinte sok minisorozatnak nem kéne annak lennie, hanem szimplán csak filmnek. Vagy akár sorozatnak. De szerinte nem feltétlenül lesz bármi is jobb attól, hogy hosszabb, sőt.

Ennek kapcsán megkérdezték, hogy ő gondolkodott-e már valaha minisorozaton, vagy akár több évados szérián, Anderson pedig elmondta, hogy még soha senki se kereste meg, hogy csináljon.

Én elvagyok a saját dolgaimmal a magam kis sarkában. Íróként szerintem mindannyiunknak vannak olyan fantáziái, amikor küszködünk azzal, hogy mit vágjunk ki egy filmből, hogy valójában annyi anyagunk van, hogy akár lehetne film helyett minisorozat is belőle. De valójában nem, nincs, szimplán csak vágd meg rendesen a sztoridat.

Egyúttal azt is elárulta, hogy szerinte egy film ideális hossza max 2 óra, akkor működik a legjobban többnyire a médium, ha ennyi idő alatt el tudnak mesélni egy sztorit. Ugyanakkor elismeri, hogy neki se jön ez mindig össze, gondolhatunk a 2 és fél órás Vérző olajra, vagy a több, mint 3 órás Magnóliára.

Többször is túlmentem rajta, de 2 óra mindig a cél.

(Forrás: Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk