Öt tárgy, amivel feldobhatod az esős, havas napokat

Viharos szél, havazás és eső, na meg extrém hideg. Ez vár ránk a következő napokban, amelynek okozója az Észak-Európa felett felgyülemlett szibériai hideg légtömeg és egy mediterrán ciklon viharos szelének keringője.


Akármennyire is szeretnénk az ellenkezőjéről meggyőzni magunkat, nem ez a legalkalmasabb időjárás a különböző szabadtéri programokhoz. Ne induljunk azonban szomorúan neki a hétvégének, van pár dolog ugyanis, amivel még az ilyen napokat is feldobhatjuk. Mutatjuk őket!

Időjárás-előrejelző fekete hattyú

uncommongoods

A tengerészek több mint 400 éve barométereket használnak az időjárás változásainak előrejelzésére. De vajon mi lenne akkor, ha ezeket a tárgyakat modern művészettel ötvöznénk? Olyan csodákat kapnánk, mint például a Zach Borutski által kézzel készített fekete üveghattyú, mely nemcsak szép, de arra is tökéletesen alkalmas, hogy előre megmondja nekünk, szükségünk lesz-e esernyőre. Az üvegdísz belsejében található fekete folyadék felemelkedik, ha a legköri nyomás magas, és ennek ellenkezőjét teszi, ha a nyomás csökkeni kezd.

Ár: 11 700 Ft

A Rolls-Royce esernyői

Ikonikus autóhoz ikonikus esernyő dukál – jól tudják ezt a Rolls-Royce-nál, ahol a márka újragondolt ernyőit nemrégen dobták ismét piacra, ráadásul egyből több színben: klasszikus fekete, barna, ibolya és sötétkék is megtalálható a kínálatban. Az esernyőkben közös pont a csiszolt fogantyú, amelyen minden esetben feltűnik a legendás autómárka logója. Létezik ettől stílusosabb ernyő? A választ bizonyára mind tudjuk.

Erdei eső illatú gyertya

Rise and Pine

Vannak olyan esős napok, amikor nem kell több a boldogsághoz, csak egy vastagabb takaró és egy jó könyv. Idilli kép, amelyet még hangulatosabbá tehetünk egy erdei eső illatú gyertyával. A Rise & Pine egyik terméke például pont ilyen aromával árasztja el a lakásunkat. A gyakorlatilag mindenmentes (parafin és festék), szójaviaszból készült szobadísz égési ideje több mint negyven óra. Ha pedig túl jó lenne az éppen olvasott könyvünk és azon kapnánk magunkat, hogy gyertyánk kifolyt az asztalra, akkor se aggódjunk: a Rise & Pine gyertyája egyszerűen, szappannal és vízzel könnyedén leszedhető akármilyen felületről.

Ár: 4700 Ft

A magyar földi paradicsom, ahol még az esős napok is tökéletesek

Persze olyan is előfordulhat, hogy a rossz idő ellenére is szeretnénk kiszakadni a nagyvárosból. Ilyenkor tökéletes választás lehet az Eger környékén, Noszvajon található faházak egyike, melyben pihenve egy lombokkal takart mesevilágban érezhetjük magunkat. A lombházak tervezésénél az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a szállásadók különleges és kényelmes élményt nyújtsanak a vendégeik számára. Ezért a lombházakat minden igényt kielégítő berendezésekkel szerelték fel: faházanként privát jakuzzi, szauna és egyéb kényelmi funkciók várják a vendégeket.

A Treehouses évszaktól és időjárástól függetlenül nyújt kikapcsolódási lehetőséget minden pihenni vágyónak. A foglalással viszont próbáljunk meg sietni, hiszen a fákkal ölelt földi paradicsom annyira népszerű, hogy jövő júniusig szinte minden, minimum 3 éjszakás hely betelt.

Esőhöz illő ékszer

baiyangjewelry.com

Ha egy konkrét esemény miatt mégis el kell elhagynunk lakásunkat, választhatunk akár olyan ékszert is, ami formájában is illeszkedik a csapadékosabb időjáráshoz. Ilyen például a Baiyang Qiu csepp alakú fülbevalója, mely 18 karátos aranyból készült, közepében pedig egy Tahiti igazgyöngy található. A gyönyörű, finom ékszer különlegességével megtöri a szürkés idő szomorúságát.

Ár: 640 000 Ft

A figyelmetekbe ajánljuk