Íme, a világ első önfenntartó szállodája!
Instagram/4elementshotelamsterdam

4elementshotelamsterda

Íme, a világ első önfenntartó szállodája!

A Four Elements Hotel kizárólag megújuló energiát felhasználva szó szerint minden környezetvédelmi előírásnak megfelel.


Megnyitott a világ első, 100%-ban önfenntartó szállodája Amszterdamban. A nyáron megnyitott 195 szobás hotel ráadásul nem is Amszterdam közepén helyezkedik el, hanem IJburg épített szigetén, amit egy híd köt össze a várossal.

A szálloda elnevezése is a környezetbarát kialakítására utal, amit kizárólag a négy elem (szél, víz, föld, tűz) által nyernek.

Minden megújuló

Instagram/4elementshotelamsterdam

Az étterem szezonális és egészséges ételeket szolgál fel, saját üvegházából származó gyógynövények felhasználásával. Az étlap elsősorban holland ételeket tartalmaz, mellé pedig bioborokat is fogyaszthatunk. A 10. emeleten a Wind Sky bár, Amszterdam egyik legmagasabb tetőtéri bárja is megtalálható, ahol a napozás mellett gyönyörű panorámás kilátás nyílik a kikötőre.

A hotel bútorai és felszerelései egytől egyig újrahasznosított és allergénmentes anyagból készültek, a szállodai kerékpárok Amszterdam csatornáiból merített, újrahasznosított alkatrészekből állnak, a poharak pedig használt borosüvegekből készülnek.

A tetőn lévő napelemek pedig elegendő energiát szolgáltatnak a szálloda teljes működéséhez. És ami az egyik legizgalmasabb újítás: az edzőtermet használó vendégek energiafogyasztását is felhasználják a szálloda üzemeltetéséhez – így a testünkkel és a környezettel is jót tehetünk.

(Forrás:traveldailynews)

A figyelmetekbe ajánljuk