a pekingi téli olimpia ágyai

a pekingi téli olimpia ágyai

A sportolók ágyainak zéró gravitációs funkciója is lesz a pekingi olimpián

Kína nyilvánvalóan a tokiói olimpia fenntartható kartonágyait akarta felülmúlni.


Summer Britcher amerikai szánkós egy nemrégiben készült TikTok-videóban először mutatta be az internetnek, hol alszanak majd a pekingi téli olimpia sportolói. Az ágyak a játékokon valószínűtlen látványossággá váltak tavaly nyáron a tokiói olimpia során, ahol a sportolóknak újrahasznosított kartonkeretekből készült szerény ágyakat biztosítottak, hogy a fenntarthatóság üzenetét népszerűsítsék. Az ágyak azután terjedtek el, hogy egyesek azzal viccelődtek, hogy ezek szexellenes ágyak.

A pekingi ágyak semmiben sem hasonlítanak a tokióiakra. Ezek az ágyak távolról sem szerények, hanem nagyobbak és elegánsabbak. A sportoló bemutatta, hogy az ágyak távirányítóval állíthatók, és zéró gravitációs üzemmóddal is rendelkeznek. Ahogy azt a videóhoz fűzött kommentek is kifejtik, a zéró gravitációs mód az állítható ágyaknál egy olyan beállítás, amely csökkenti az izmokra és ízületekre nehezedő nyomást, és segít a test teljes ellazulásában.

Nem az olimpiai sportolók az egyetlenek, akiket különleges ágyakkal kényeztetnek. A Reuters vasárnap arról számolt be, hogy az újságírók is hozzáférhettek az alvópihenő kabinokhoz, amelyek pontosan azt jelentik, amit a nevük is sugall. A kabinokban lévő ágyak ugyanazok, mint amelyeket a sportolók használnak a sportolói faluban, és távirányítóval vagy telefonon keresztül állíthatók.

(Forrás: Gizmodo)


A figyelmetekbe ajánljuk