Dani Alves

Dani Alves

7 játékos, akiért érdemes lesz nézni a focit az olimpián

Két olyan játékos is ott lesz válogatottjában, akit nemrég az EB-n láthattunk brillírozni.


Takehiro Tomiyashu (Japán)

A 22 japán jobbszélsővédő elboldogul a védelem közepén is és a Bologna egyik legnagyobb tehetsége. Nem véletlen, hogy fel is figyelt már rá a Tottenham részben annak új, ex-Juventusos sportigazgatója, Fabio Paratici révén. Előfordulhat, hogy az olimpia után majd a Premier League közönsége is nézheti, ez a torna lehet számára a nagy kiugrási lehetőség. A kiválóan szerelő és labdabiztos fiatal tehetség kiváló szezont tudhat ugyanis magáénak.

Lee Kang-in (Dél-Korea)

A dél-koreai válogatott olimpiai keretének legfiatalabb játékosa, Lee Kang-in egyben talán a legjobbja is. Az előző szezonban a Valenciában brillírozó támadóközéppályás mindössze 20 éves, a La Liga közönségét pedig hamar megvette kiváló labdavezetésével és pontos passzaival. Játéka miatt sokan David Silvához szokták hasonlítani.

Richarlison (Brazília)

Éppen csak elbukta a Copa America döntőjét Brazíliával, most javíthat egy másik tornán, méghozzá címvédő válogatottban. A Leicester City szélső támadója a Premier League egyik nagy ígérete, 24 évesen pedig jó korban van ahhoz, hogy megtegye a következő nagy lépést. Az olimpia egy kiváló színpad lehet képességeinek bemutatására, állítólag a Real Madrid érdeklődik is iránta már.

Amad Diallo (Elefántcsontpart)

A 19 éves szélső vaskos árcédulával érkezett a Manchester Unitedhez a Atalantából, anélkül, hogy egy rendes szezont akár végigjátszott volna a bergámoiaknál. A kiváló játékosmegfigyelőkkel rendelkező olasz klubnál nem is igazán fért bele a taktikai elképzelésekbe, hatalmas potenciálja viszont sok pénzt megért az angoloknak. Azóta se játszott feltétlenül sokat, de tehetsége nyilvánvaló volt, most végre meg is mutathatja igazán az olimpián, mire képes.

Dani Olmo és Pedri

Mind Dani Olmo, mind pedig Pedri a nemrég véget ért EB legjobbjai voltak a spanyol válogatott színeiben, Pedri még a torna legjobb fiatal játékosa címét is elnyerte. Éppen ezért sejthetően az olimpia lesz az ő játszóterük, ha még Bonuccinak és Chiellininek is meggyűlt a baja a villámgyors RB Leipzig szélső Dani Olmoval és a Barcelona zseniális passzmesterével, Pedrivel. Sok szép dolgot láthatunk majd tőlük.

Dani Alves (Brazília)

Sokaknak meglepő lehet, de bizony Dani Alves még mindig aktív 38 évesen, méghozzá a brazil első osztályban szereplő Sao Pauloban. A Barcelona egykori rettegett jobbszárnyvédője ugyan valószínűleg nem fogja olyan villámgyorsan darabokra szedni jobb oldalról az ellenfél védelmét már, mint fénykorában, de trófeákban igen gazdag karrierje a válogatott vezérévé teszi. Szép lezárása lehetne karrierjének egy olimpiai arany búcsúzóul.

A figyelmetekbe ajánljuk