olasz válogatott

Az olaszok az EB-n döntötték meg veretlenségi rekordjukat

Az olasz válogatott Mancini vezetésével már 30 meccse veretlen, 1980 óta pedig az első csapat, ami nem kapott gólt a csoportkörben.


Az olaszok rövid idő lefolyása alatt hamar sötét lovakból egyértelmű esélyeseivé léptek elő az EB-nek, hála igencsak meggyőző szereplésüket a torna csoportkörében. Mindhárom meccsüket nyerték, ezalatt pedig 7 gólt lőttek és egyetlen gólt se kaptak. 1980 óta nem volt még példa olyanra, hogy egy csapat ne kapjon gólt a csoportkörben.


Gyakorlatilag 1000 perce nem talál be senki az olaszoknak, góltalansági sorozatukat ugyanis jóval a torna előtt megkezdték már.

A 22 éves Donnarumma ezzel pedig egy igen nagy előd örökébe lépett. Utoljára ugyanis egy bizonyos Dino Zoffnak jött össze az 38 évesen az EB-n. Egyelőre még senki se talált be neki három meccs alatt a hamarosan a PSG-hez igazoló AC Milan-kapus.


Egyúttal a szövetségi kapitány, Roberto Mancini megdöntötte Vittorio Pozzo örökrekordját, miután a Wales elleni meccse volt zsinórban a 30., amin nem kapott ki az olasz válogatott az irányítása alatt. Pozzo még 1935 és 1939 közt állította fel az eredeti rekordot. Most ha Mancini csapata veri az osztrákokat, akkor 26 győzelemmel és 5 döntetlennel Mancini új rekordot állítana fel.A figyelmetekbe ajánljuk