Anno a Parma csapatában döntőt nyert Chiesával, most a Juventusban pedig a fiával.


A Juventus hosszú évek után először nem az esélyesként vágott neki az Olasz Kupa döntőjének az Atalanta ellen. De valamelyest mentve nem túl sikeres szezonjukon, kiváló játékkal elhódították idei második trófeájukat. Amitől különleges ez a serleg most, hogy ez volt Gianluigi Buffon utolsó megnyert címe a Juventus mezében.

Az olasz kapuslegendának ez volt egyébként a 6. Olasz Kupa győzelme, az egyik ezek közül az 1999-es döntő volt, amikor még a Parma színeiben játszott. Akkor a csapat egyik sztárja az az Enrico Chiesa volt, akinek a fia, Federico Chiesa a győztes gólt lőtte az Atalanta ellen a Juventus színeiben. Így pedig valószínűleg egyedülálló rekordot állított fel a veterán portás azzal, hogy a Chiesa-család két generációjával is kupát nyert.

Ezzel egyébként beérte Paolo Maldini rekordját is, ez volt ugyanis a 25. kupagyőzelme, ugyanennyit nyert Maldini is pályafutása során.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk